ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda mücadele eden Kadınlar Serbest Güreş Milli Takımı sporcularından mindere çıkan 4 sporcumuz da rakiplerine yenilerek elendiler.

Dünya Güreş Şampiyonası'nın Kadınlar kategorisinde 55 kiloda mücadele eden Bediha Gün, Bulgar rakibi Evelina Georgieva Nikolov karşısında 4-2 önde iken, 1 dakika 57 saniyede tuşla yenildi ve şampiyonaya ilk turda veda etti.

Türkiye'nin madalya umudu olarak görüyen ve 58 kiloda mücadele eden Elif Jale Yeşilırmak ise Japon rakibi Kaori Icho'ya 10-0 teknik üstünlükle yenildi ve şampiyonaya veda etti.

Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar kategorisinde 63 kiloda mücadele eden Buse Tosun ise Moğol rakibi Battsetseg Soronzonbold'a 10-0 teknik üstünlükle yenildi ve bugün şampiyonaya veda eden 3. güreşçi oldu.

75 kiloda mindere çıkan Yasemin Adar da Kolombiya'lı Gutierrez karşısında önde giderken rakibine tuş oldu. Dünya Güreş Şampiyonası'nın kadınlar kategorisinde mindere çıkan 75 kiloda Yasemin Adar, Kolombiya'lı Andrea Carolina Gutierrez ile karşılaştı ve müsabakayı 7-4 önde götürürken tuşla kaybetti ve şampiyonaya veda etti.