Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, kadınların spordaki başarılarıyla gençlere model olduğunu söyledi.

Ataşbak, geçen ay içinde İzmir’in Foça ilçesinde gerçekleştirilen Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda 7,5 kilometrelik yarışta güçlü rakiplerini geçerek 1 saat 33 dakika 31 saniye ile şampiyon olan milli yüzücü Handenur Kutsal ile antrenörleri Şahin Ciğer ve Bahar Firikçi’yi makamında kabul etti.

Kadınların spor yapmasını desteklediğini ifade eden Ataşbak, şöyle devam etti: “Milli yüzücü ve sutopucu Handenur Kutsal’ın Foça’da açık su Türkiye finallerinde 7,5 kilometrede şampiyon olması bizleri mutlu etti. Handenur Kutsal’ın hem yüzmede, hem de sutopunda milli mayoyu giymesi çok anlamlı. Kadınlar spordaki başarılarıyla gençlere model oluyorlar. Bizlerin görevi bu gibi sporcuları tesis, malzeme ve diğer konularda desteklemektir. Başta başarılı sporcu Handenur Kutsal olmak üzere, kulüp yöneticileri ile antrenörler Şahin Ciğer ve Bahar Firikçi, çocuklarını spora yönlendiren Handenur’un ailesine teşekkür ederim.”