Küme düştükten sonra ekonomik olarak da çıkmaza giren Karşıyaka Spor Kulübü’ne maddi kaynak sağlamak ve kulübü düzlüğe çıkartmak için dev bir kampanya başlatıldı.
Bir araya gelen iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri Kaf-Kaf’a destek sözü verirken, ilk meşaleyi ise Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar yaktı.
Geçtiğimiz sezon PTT 1. Lig’den Spor Toto 2. Lig’e düşen Karşıyaka Spor Kulübü, transfer yasağı ve vadesi gelen borçlar yüzünden çıkmaza girdi. 104 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin en köklü spor kulüplerinden biri olan Karşıyaka’ya bu zorlu süreçte en büyük destek Karşıyaka Belediyesi’nden geldi. Kaymakam Saadettin Yücel ve Kulüp Başkanı Mutlu Altuğ’u da yanına alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kulüp tarihinin en kapsamlı kampanyasını başlattı. Kampanyanın tanıtım toplantısına Karşıyakalı iş adamları, müteahhitler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve ilçenin kanaat önderleri ile birlikte yaklaşık 200 kişi katıldı.
İLK DESTEK BAŞKAN AKPINAR’DAN
Kampanyanın içeriğine göre ilk etapta transfer yasağının kalkması hedeflenecek. İhtiyaç duyulan para miktarı için dayanışma toplantısına katılanlardan bütçelerine göre bağış ya da reklam karşılığı maddi destek alınacak. Yardımlar, kulübün Varlık Yönetimi Kurulu tarafından kayıt altına alınacak. Kampanyayı başlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da 50 bin TL ile destek verecek. Zorunlu ödemelerin yapılmasının ardından altyapı, tesisleşme ve düzenli gelir sağlanması için yeni bir sistem oluşturulacak.
“ŞİMDİ BİRLİK VE DESTEK ZAMANI”
“Biz büyük bir aileyiz” diyen Başkan Akpınar, “Bu sene sportif başarıyı sağlayamadık ve küme düştük ancak Karşıyakalılık kültürü asla küme düşmez. Bugün başarı ya da başarısızlığı konuşmayacağız çünkü içinde bulunduğumuz durum hepsinden daha kötü. Belediye olarak yasal desteğimiz sürüyor ve sürecek ancak bu yeterli değil. Bu yüzden herkes elini taşın altına koymak zorunda. Şimdi; kırgınlık ve küslük zamanı değil, destek zamanı, birlik zamanı. Burada bulunan herkesin, Kaf-Sin-Kaf’a sahip çıkma sorumluluğu var. Bizi bir arada tutan tek şey Karşıyakalılık ruhu ise bunu yaşatmak da bizim görevimiz. Bizim için vazgeçilmez olan, Karşıyaka halkının gönül bağı ile bağlı olduğu kulübümüzdür. Kuru kuruya ‘Karşıyakalıyım’ demeyi bırakacağız ve kulübümüze sahip çıkacağız” dedi.
“HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”
Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, “Türkiye’nin en köklü spor kulüplerinden biri olan Karşıyaka Spor Kulübü’ne destek olmak ve Karşıyakalılık ruhunu yaşatmak hepimizin asli görevi olmalı” derken, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ da “Sportif yönetim anlayışımızı güven ve şeffaflık üzerine kurduk. Tüm giderlerimizi, her harcamamızı açık bir şekilde yayınlayacağız ve kimsenin yüzünü kara çıkartmayacağız. Bu süreçte, her kesimin desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
Toplantıya katılanlar bütçelerine göre belirleyecekleri bağış ya da reklam karşılığı verecekleri maddi destekle yeşil-kırmızılı kulübe destekte bulunacak. Toplanan destek miktarı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.