Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Fenerbahçe’nin kalite farkını ortaya koyarak kazandığını söyledi. Kafkas, verdiği kararlar nedeniyle de maçın orta hakemi Mete Kalkavan’a tepki gösterdi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 8. haftasında Kayserispor, Fenerbahçe’ye 1-0 yenildi. Maçı değerlendiren Kafkas, "Oyunun geneline baktığımızda belli prensiplerin üzerinde oynadık. Sonuç maçın skoruyla doğru orantılı değil. Çok iyi mücadele ettiler, hızlı oynadık, pres yaptık ve bunda da başarılı olduk. Kalite farkı var malasef. Biz girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Aynı pozisyonlara Fenerbahçe girseydi, gole çevirirdi. Bizim geniş bir kadromuz yok. Sayısal olarak genişlik bir şey ifade etmez. Kalite olarak dar bir kadromuz var." dedi.

Maçın orta hakemi Mete Kalkavan ile arasında geçen tartışmanın sorulması üzerine Kafkas, şunları ifade, "Burda bir şey söylemek istemiyorum. Maçtan sonra kendisine de ifade ettim. Rakip oyunculara nasıl davranıyorsan benim oyuncularıma da aynı şekilde davranacaksın. Bize kim ne yaparsa karşılığını görür. İnsanlara eşit davranacaksın. Önce insanız, sonra kimliklerimiz geliyor. Doğru davranacaklar. İnsan olarak doğru davranacak. Hakeme onu ifade ettim."

Maç sırasında Kayserispor futbolcusu ile Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel arasında yaşanan gerginlikle ilgili de Kafkas, oyun içinde böyle gerginliklerin olabileceğini kaydetti. Volkan’ın iyi bir oyuncu olduğunu belirten Kafkas, "Maçlarda böyle şeyler oluyor. Ben de futbolculuk dönemimde hatalar yaptım. Karşılaşma sonunda sarılıp konu kapandı." dedi.