Kayserispor, bir yıl aradan sonra yeniden yükseldiği Süper Lig’de takımı eski hocalarından Tolunay Kafkas’a emanet etti. Tolunay Kafkas, 2 yıllık sözleşmeye imza atarak, "Önce kümede kalacağız ve üstüne koya koya Kayserispor’un eski günlerine gelmesini arzu ediyoruz." dedi. Tolunay Kafkas’ın açıklama yaptığı sırada tesis yanında bulunan hava alanından çok sayıda askeri nakliye uçağının kalkış yapması toplantıyı olumsuz yönde etkiledi.

Kayserispor Kulüp Başkanlığı görevine olağanüstü kongre sonrasında yeniden gelen Recep Mamur, ilk olarak takımın teknik direktör sorununu çözdü. 5 yıl önce Kayserispor’u çalıştıran Tolunay Kafkas ile yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı. Kafkas, Kayseri’ye gelerek yönetimle birlikte düzenlenen programda iki yıllık sözleşmeye imza attı.

İmza töreni sırasında açıklamada bulunan ve çok mutlu olduğunu ifade eden Tolunay Kafkas, "Burası gerçekten benim evim gibi. 5 yıl aradan sonra burada olmak beni son derece mutlu etti gurur verdi. Recep başkanıma Ahmet Özhaseki başkanıma ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Onlar beni içlerinden biri gibi gördü. Keyifli ve mutluyum." diyerek, şöyle devam etti:

"Hava limanına ilk indiğim zaman hiç yabancılık çekmedim ve evime gider gibi geldim. Taraftara çok teşekkür ediyorum. Antalya maçında anlamlı bir pankart açtı ve onurlandırdı. Birçok başarılar elde ettik ve yine yönetim kurulu bana iyi bir ortam sunmuştu. Kayserispor zor bir süreç geçiriyor. Doğru şeyleri ortaya koyarsa başarılı oluruz. Küme de kalıp üzerine koya koya eski günlere gelmek istiyoruz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Zorlu süreçte hepimize ihtiyaç var. Birlik ve beraberlikle bu işlerin altından kalkacağız. Benim vefa borcumdu ve bunun altında kalmayız ve başarılı oluruz."

Transferle ilgili sorulara da cevap veren Tolunay Kafkas, "Takımı az zarara sokacak uygun maliyetli oyuncu listemiz hazır. Bunu seri olarak göreceğiz. Takımı oluşturacağız. Elimizdeki oyuncu sayısı yetersiz. Takımı lige hazır hale getireceğiz. Kamp burada olacak. Yabancı oyuncuların gelişiyle ilgili işlemlerde sorunlar olabilir. O nedenle yurtdışı düşünmüyoruz. Burada olacağız ve kampta lige hazırlanacağız. Hazırlık maçlarımız olacak." diye konuştu.

Tolunay Kafkas, yardımcı antrenörlerinin Karabükspor’daki ekibi olduğunu anımsatarak, "Yardımcılarımızla birlikte başarılı olma adına çalışacağız. Transfer için biliyorsunuz sayı vermek doğru değil. 14 yabancı 14 yerli şartı var. Transfer şöyle bir şey değil. İstediğim oyuncular var ama gelip gelmeme durumu var. Şuan için 11 oyuncu alınacaktır. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır." dedi.

Tolunay Kafkas daha sonra sözleşmeye imza attı. Tolunay Kafkas, toplantı sırasında arka arkaya kalkış yapan askeri nakliye uçakları nedeniyle açıklamalarına ara vermek zorunda kaldı. Bu arada gazetecilerle Kafkas arasında 'Savaş mı çıktı?' gibi espriler yapıldı.