Rusya’nın Petersburg şehrinde düzenlenen İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Olimpiyat Takımı temsil edecek. 5-10 Eylül 2015 arasındaki şampiyonaya, dokuz erkek ve yedi kadından oluşan olimpiyat takımıyla hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, 16 takım arasında madalya için ter dökecek.

Toros Eğitim Merkezi’nde, yarışma standartlarına uygun özel pistte günde çift antrenmanla hazırlanan İzmirli itfaiyeciler, son iki buçuk ayı kampta geçirdi. Daha önce üç dünya şampiyonasına katılan ve Balkan üçüncülüğü bulunan erkek takımı, tecrübelerini sık sık kadın meslektaşlarıyla paylaştı. Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse’nin gözetiminde ve antrenör Yaşar Korkmaz eşliğinde son hazırlıklarını tamamlayan İzmir takımı, 4 Eylül Cuma günü yola çıkacak.

BALAYINI YARIDA BIRAKTI

Türkiye’nin ilk kadın itfaiye olimpiyat takımını oluşturan İzmirli kadınlar, bir yandan ilk kez katılacakları şampiyonanın heyecanını yaşarken bir yandan da güçlerini dünyaya göstermek için yüreklerini ortaya koyuyor. O kadar inanmışlar ki takımın 15 gün önce evlenen üyesi Pelin Parlak, arkadaşlarını yalnız bırakmamak için balayını yarıda keserek antrenmanlara katıldı. Babasının da itfaiyeci olduğunu ve ona özenerek mesleğe başladığını ifade eden Parlak, “Üç yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nde görev yapıyorum. Olimpiyat takımına gönüllü olarak katıldım. Ailem de beni çok destekledi. 15 gün önce evlendim ama bir yıldır hazırlandığım turnuvada arkadaşlarımı yüzüstü bırakmamak için balayımı yarıda kesip antrenmanlara katılmaya başladım.” diye konuştu.

Bir yıl boyunca üç haftalık dönemlerde birer haftalık kamp, diğer zamanlarda da bireysel antrenman yaparak şampiyonaya hazırlandıklarını belirten Şube Müdürü Derse ise, “Son iki buçuk ayda günde çift antrenman yapmaya başladık. Son 10 gündür de kamptayız. Sporcularımız, tesislerde kalarak şampiyonaya hazırlanıyor. Yürekten inanarak çalışıyorlar. İzmir’e madalyayla dönmek istiyoruz. Ayrıca 2015 yılındaki İtfaiye Sporları Konferansı ile 2016 yılındaki Dünya şampiyonasının İzmir’de düzenlenmesi için girişimlerimiz devam ediyor.” dedi.