Kahramanlar Offroad Kulübü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin organizesinde Kılavuzlu Mesire Alanı yanındaki parkurda düzenlenen yarışlara 50 ilden ve İran'dan 55 sporcu katıldı. Pilotların, toprak ve virajlı yollarda dereceye girebilmek ortaya koyduğu mücadele, ilgiyle izlendi.

Yarışmada, S1 kategorisinde, Kahramanmaraş'tan Yahya Gözübelli birinci ve Hakan Yatalakoğlu ikinci, Kadirli'den Kazım Çuhadar üçüncü oldu. S2 kategorisinde ise Trabzon'dan Mustafa Güner birinciliği, Sinan Aydın ikinciliği, Kahramanmaraş'tan Mehmet Öz üçüncülüğü elde etti.

S3 kategorisinde, Osmaniye'den Kemal Arıcan birinci, Gaziantep'ten Murat Şerbetçi ikinci ve Fatih Elbistan üçüncü oldu. S4 kategorisinde ise Antalya'nın Alanya ilçesinden Adil Müftüoğlu birinciliği, Gaziantep'ten Orkun Bolat ikinciliği, Trabzon'dan Ali Bulut üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren sporculara kupaları verildi.

 

- AA'ya plaket

Off-road sporuna katkılarından dolayı Anadolu Ajansı (AA) ile bazı sivil toplum kuruluşlarına plaket verildi. AA'nın plaketini kurum adına, Kahramanmaraş sorumlusu İsmail Hakkı Demir aldı.

Kahramanlar Offroad Kulübü Başkanı Yunus Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışları yaklaşık 12 bin kişinin izlediğini, bunun spora olan ilginin her geçen arttığı anlamına geldiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta yapılan oyunların Türkiye'de prestij yarışlardan biri olduğunu dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Ülkemizin farklı kentlerinden kulüp ve pilotlarımız katıldı. Zor bir parkurdu. Pilotlarımız, zorlu parkurları geçerek hedefe ulaştı. Güzel bir etkinlik oldu. Vatandaşların ilgisi bizi mutlu etti. Farklı bir spor, adrenalin yüksek. Gelecek yıllarda yapılacak sürprizlerle bu oyunu daha güzel noktaya taşımak istiyoruz."