Kahramanmaraş’ta 70 bin metrekare alanda kurulacak olan Ekstrem Spor Tesisleri’nin tanıtım toplantısı yapıldı. 

Kapıçam Tabiat Parkı girişindeki tanıtım toplantısına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yüklenici firmanın sahibi Şahin Balcıoğlu ve Ekstrem Turizm Hizmetleri şirket yetkilileri katıldı. 

Başkan Erkoç, Kapıçam Tabiat Parkı’nı 2017 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak devraldıklarını ifade ederek, "Kahramanmaraş, doğal güzellikleri yönünden Türkiye’nin en önde gelen illerinden bir tanesi. Nehirleri ve bitki örtüsü ile çok güçlü bir yapıya sahip olan Kahramanmaraş harika denecek kadar güzel bir şehir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ımızın bu doğal güzellerinden insanlarımızın en iyi şekilde faydalanmaları için gayret ediyoruz. Daha önce Orman Bakanlığı bünyesinde olan bu bölgeye Büyükşehir olarak talip olduk. Burası için kolları sıvayarak daha iyi değerlendirmek açısından buraya Ekstrem Spor Merkezi oluşturma kararı aldık. Burada 600 bin metrekarelik milli park içerisinde dönümlük bir alanda Ekstrem Sporlar Merkezi'ne çevireceğiz. Kapıçam ormanlarından bir ağaç bile kesilmeyecek. Bu proje yapılırken ağaçlara zarar vermeden, bitki örtüsüne zarar vermeden, ihaleyi kazanan firma tarafından yapılacak. Buranın da hayata geçmesi ile Yedikuyular Kayak Merkezi’mizden sonra burası turizm açısından önemli bir yer haline gelecek. Burası sadece Kahramanmaraş’a değil tüm Türkiye’ye hizmet edecek, Türkiye’nin dört bir yanından yerli ve yabancı turist çekeceği inancındayız" dedi. 

HABER FOTOĞRAFLARI

Tesislerde neler olacak? 
5 adet ahşap büfe, rehabilitasyon, yaz okulu ve binicilik için atlı safari, kafeterya, kır lokantası, macera oyun alanı (tırmanma duvarı, serbest düşüş, dev salıncak, ip parkuru) mini oyun alanı (mini şantiye alanı), paintball alanı (60 markerli 10 bin metrekare), zipline alanı (çift hatlı kuleli 400 metre), zorbing alanı-2 adet zorbing topu ve 12 kişilik balon futbolu, fayton alanı, serbest gezinme alanı, atv safari (minimum 6 motorlu), trekking, tenis, voleybol, futbol, kamping ve toplantı, dağ bisikleti, zip coaster.