Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş Doğa Sporları Merkezi için ilk adımı attı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Doğaka işbirliği ile yapılacak olan Kahramanmaraş Doğa Sporları Merkezi için imza protokolü gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Hüseyin Karakoç ve Doğaka’dan Onur Yıldız Kahramanmaraş Doğa Sporları Merkezi için protokol imzaladılar.

İmza sonrası projeye ilişkin bilgi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi genel Sekreteri Züver Çetinkaya: “Kahramanmaraş Doğa Sporları Merkezi” adlı projemiz Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’na hazırlanmış olup, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Projemiz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan Kılavuzlu Su Sporları Merkezi ile birleştirilerek ileriki dönemlerde bu bölgenin büyük ve kapsamlı bir doğa sporları kompleksi olarak hizmet etmesi amaçlanmaktadır. Kahramanmaraş’ın doğa turizminden elde edilen geliri üst seviyelere çıkarması amaçlanmaktadır.

Bu proje ile Kahramanmaraş’ın alternatif turizm olanaklarını artırmak, Yeni turizm kaynaklarını kullanılarak cazibe merkezi oluşturmak, Doğa sporları ile turizm alanındaki zengin potansiyeli ekonomiye kazandırmak ve arttırmak, Yerel halkı özellikle yerel turistleri bölgeye çekerek sporla eğlenceyi bir arada bulacakları mekân oluşturmak amaçlanmaktadır.

Projenin toplam bedeli 987 bin 413 TL olup, bu bütçenin 387 bin 413 TL’si Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanacaktır” dedi.

PROJEDE NELER VAR?

* Yaklaşık 3 km uzunluğunda Dağ Bisikleti ve yürüyüş yolları, Trekking ve Oryantiring alanı yapılacaktır.

*Merkezin giriş kısmına duş, soyunma odaları, kafeterya, güvenlik ve yönetim ofisleri kurulacaktır.

*Parkurlar içerisine dinlenme alanları-odaları yerleştirilecektir.

*Tüm merkez içerisine güvenlik kulübeleri ve kamera sistemi yerleştirilecektir.

*Merkez her yaş grubundan çocuk, genç, erkek-bayan tüm halkımıza hizmet verecektir.