Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren birim takımlarının katıldığı turnuvada ipi göğüsleyen İtfaiye Daire Başkanlığı Akom Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü oldu.
6 Mayıs 2015 tarihinde başlayan turnuvanın başlangıç vuruşunu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ yaptı.
24 takımın mücadele ettiği turnuvada final maçı İtfaiye Dairesi Başkanlığı Akom Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü ile Etüd Proje Şube Müdürlüğü takımları arasında oynandı.
Final maçını 4-1 kazanan İtfaiye Dairesi Başkanlığı-Akom Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü takımı şampiyon olarak kupayı aldı.
Konu ile alakalı olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “Daire başkanlıklarımız ve şube müdürlüklerimiz arasında kaynaşma ve dayanışmayı sağlamak, ekip ve grup çalışma ruhuna destek olmak, çalışanların spor yaparak sağlığını koruması, motivasyonunu artırması ve personellerin spor yapmasına teşvik olmak adına düzenlediğimiz; 6 Mayıs 2015’te başlattığımız 1.Bahar Futbol Turnuvası’nı düzenledik. Turnuvaya toplam 24 takım katıldı. Eleme usulüne göre oynanan turnuvanın sonunda İtfaiye Dairesi Başkanlığı Akom Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü şampiyon oldu” denilerek bilgi verildi.
Turnuvanın sonunda İtfaiye Dairesi Başkanlığı Akom Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü 1. Olurken, Etüd Proje Şube Müdürlüğü ikinci, Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü üçüncü oldu.
Turnuvada ayrıca hiç sarı kart görmeyerek, tavır ve davranışlarla itirazlarda bulunmayan örnek davranışlar sergileyen Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğüne de en centilmen takım kupasını aldı.