Hanefi Mahçiçek Stadyumu'nda düzenlenen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Bilal Debgici, Beleidye Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Av. Kadir Erol, Genel Sekreter Yardımcıları Murat Demir, Hüseyin Ağır, daire başkanları şube müdürleri ve diğer protokol mensupları ile veliler ve öğrenciler katıldı.

YAZ SPOR OKULLARINI MAHALLELERE YAYACAĞIZ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yaz spor okulunu mahallelere yayacaklarını ifade ederek: “Geleneksel hale gelen Yaz Spor Okulumuzun bu yıl 12.'sini düzenliyoruz. Mahallelerimize yapacağımız spor tesisleri ile yaz spor okullarını mahallerimize yayacağız ve sizlerin ayağına getireceğiz” diye konuştu.

SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, çocukların eğitimlerine önem verdikleri gibi bedensel eğitimlerine de önem verdiklerine dikkat çekerek: “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur düsturu ile çocuklarımızın eğitimlerine önem verdiğimiz gibi bedensel eğitimlerine de ağırlık veriyoruz. Bu vesile ile onların her fırsatta spor yapmalarını sağlamak için sportif faaliyetlere ve tesisleşmeye büyük önem veriyoruz.

Biz biliyoruz ki insanlarımızın yaşlandıktan sonraki hastalıkları çocukluk ve gençlik dönemlerinde spor yapmadığından kaynaklanıyor. Çocukluğunda ve gençlik döneminde spor yapan ve sporla uğraşan kişiler diğer insanlara göre daha sağlıklı oluyor. Mahallelerimize yapacağımız tesislerle çocuklarımızın, gençlerimizin ve insanlarımızın spor yapmalarını sağlayacağız” dedi.

BAŞKAN ERKOÇ'A ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Açılış konuşmasının ardından bütün öğrenciler adına iki veli Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.

Daha sonra Üniversiteler Arası Dünya Güreş Şampiyonası'nda 74 kiloda güreşen ve Dünya üçüncüsü olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımı güreşçisi Musa Gürbüz Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a çiçek takdim ederek sevincini paylaştı.

Başkan Erkoç, güreşçi Gürbüz'e teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, çocuklara yöneldi ve onlarla temsili penaltı atışı gerçekleştirdi.

Penaltı atışının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Dans Topluluğu birbirinden güzel oyunlar sergiledi.

Halk Oyunları gösterisinin ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımı güreşçileri birbirinden güzel akrobasi gösterisinin Ardından tören sona erdi.

Bu yıl 12.'si düzenlenen Yaz Spor Okulu'na yüzmede 1500, futbolda 1030, güreşte 250, kickboksta 50, karatede 70, judoda 45 olmak üzere 3 bin 5 öğrenci kayıt yaptırdı.

Yaz Spor Okulu'nda branşında uzman 58 eğitmen, öğrencilere teori derslerinin yanı sıra pratik derslerde verecekler. Yaz Spor Okulu öğrencilerine şapka, ayakkabı, forma ve tozluk, yüzme öğrencilerine ise bone verilirken, 12 adet servis ücretsiz olarak hizmet verecek. 4 tanesi yüzme 7 tanesi de diğer branşlar için belirlenen servisler belirlenen güzergahlarda öğrenci taşıyacak.