50, 54, 61, 66, 70, 74, 80, 85, 96 ve 120 olmak üzere 10 sıklette mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor final oynamaya hak kazandı.

Müsabaka tarihi ve yeri önümüzdeki günlerde açıklanacak olan final maçlarında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir ASKİ ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile mücadele edecek.

Final karşılaşmalarının hazırlıklarına başlayan Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımı, sportif direktör Harun Doğan, antrenör Hayrullah Boyalı ve Fatih Demir gözetiminde antrenmanlarını kendi tesislerinde yaptı.

“ÖNCE SPORDA BAŞARIYI SAĞLAYALIM” Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımı antrenmanından sonra gazetecilere konu hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımı Sportif Direktörü Harun Doğan, şehri sportif anlamda en iyi şekilde temsil etmek için mücadele ettiklerini belirtti.

Özellikle güreşteki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirdiklerini kaydeden Doğan, birlik ve beraberliğin dile olan sporu kullanarak Kahramanmaraş'ın adını zirveye yazdırmaya hazırlandıklarını kaydetti.

Süper Lig'de çok zorlu rakipleri geride bırakarak finallere kaldıklarını ifade eden Doğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü : “Kahramanmaraş'ı sportif başarıya taşımak için başlattığımız çalışmaların meyvesini almaya başladık. Yıllarca güreşte zirveye ulaşmış ve sayısız şampiyon yetiştirmiş olan bu şehrin bundan sonraki süreçte de bu başarısını devam ettirmesi için çaba harcıyoruz. Bize verilen emeği ve gösterilen ilgiyi şimdi biz de genç kardeşlerimize gösteriyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmaların meyvesini de aldığımızı söylemek istiyorum. Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımımız önemli bir başarı elde etti. Türkiye'nin bu alandaki en önemli liginde finale kalmayı başardık. Gönlümüz bu finallerden başarı ile çıkarak, şampiyonluğa uzanmaktır. Gelecek nesillerin hedefini daha da büyütmesi için bizim daha büyük başarılara imza atmamız gerekiyor. Tabi biz bu başarıları tek başımıza elde etmiyoruz. Bizleri bu başarılarda destekleyen isimlerin de emekleri yok sayılamaz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere, Büyükşehir Belediyespor Başkanımız Cemal Tanrıverdi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı ve bizlerde emeği olan değerli hocalarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Arzumuz daha iyi başarılara imza atmaktır”
Güreşin gelişmesi ve daha da iyi yerlere gele bilmesi için desteğe ihtiyacı olduğunu aktaran Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur, bu desteği ise şehrin idarecilerinden beklediklerini kaydetti.

Hopur, konu hakkında ise şunları kaydetti: “Şu anda Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Daire Başkanımız Ahmet Ak'ın sayesinde Kahramanmaraşımız'a 19 tane antrenör atandı. Türkiye genelinde 300 civarında antrenörümüz bulunuyor. Şu anda mindere çıktığımız zaman, Siirt, Diyarbakır geldiği zaman bile normal şekilde mücadele ediyor. Eskiden Kahramanmaraşlı mindere çıktığında çok iyi mücadele ediyordu. Türk güreşi birkaç yıla kadar çok iyi seviyelere gelecek. Kahramanmaraş açısından da en son miniklerde seçmeler yaptık. 350 sporcu vardı. 350 sporcu normalde bir Türkiye Şampiyonası yapmak demektir. İnşallah üstteki idareci ve yöneticilerimizin bunları görmesiyle daha iyi yerlere geleceğimizin kanaatindeyim. 

Belediyelerimize burada çok büyük görev düşmektedir. Spor Bakanlığımız olsun, elimizde olan kalemlerle olsun en iyi destek verilmeye çalışılıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, yapabileceğinin en iyisini yapıyor”

Haber: Cebrail SARI