Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Havalı Tabanca Takımı, 32 lisanslı sporcuyla 2015 yılında kuruldu. Türkiye genelinde gerçekleştirilen şampiyonalarda takım olarak katıldıkları kadın, erkek, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 3 kez Türkiye birinciliği, 6 kez Türkiye ikinciliği ve 12 kez de Türkiye üçüncülüğü elde etti, 18 kupa ve 60 madalya kazandı.
Bireysel yarışmalarda ise takım oyuncusu Rüveyda Güler, Mersin'in Erdemli ilçesinde gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Kupası'nda yaptığı atışlarla Türkiye birincisi oldu.

Haftanın 4 günü 12 Şubat Stadyumu'ndaki poligonda çalışan sporcular, bir dönem Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) uzman çavuş olarak görev yapan antrenörleri Özkan Çivi ve Yusuf Tuğsat eşliğinde başarı için tetik basıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda elde ettikleri başarılarla havalı tabanca sporunun gelecek adına büyük umut verdiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta bu branşta böyle bir başarı elde etmelerinin verdikleri değer sayesinde olduğunu dile getiren Kabakçı, şunları kaydetti:

"Bu branştaki çocuklarımızın gelecekte milli sporcu olacaklarını düşünüyorum. Beş yıl önce havalı tabanca takımını kurduğumuzda ilk gittiğimiz Türkiye Şampiyonası'nda bizi yadırgamışlardı ve 'sizin güreş gibi öncelikli branşınız var' denilmişti. Biz de onlara 'bu branş Kahramanmaraş'ta değer bulur ve başarılı olur' demiştik. İyi bir kadro oluşturduk ve arkasından başarılar geldi. Bu branşta daha çok askeri ve polis okulları başarılı oluyordu. Kahramanmaraş takım olarak ilk sıralarda yadırgandı ama daha sonraları kabullenildi. Artık havalı tabanca branşından damgamızı vuruyoruz."

- "Rakiplerimize fark atıyoruz"

Sağlık sorunları nedeniyle TSK'dan emekli olan keskin nişancı, takım antrenörü Özkan Çivi ise şampiyonalarda bu işi meslek edinmiş polis ve askeri okullarla mücadele ettiklerini söyledi.

Havalı tabancada Türkiye'de öne çıkan 14 ilin bulunduğunu, kısa sürede bunlar arasında ilk üçte yer aldıklarını dile getiren Çivi, zor şartlara rağmen şampiyonalarda rakiplerini yendiklerini vurguladı.

Rakiplerin kendilerini göre avantajlı olmalarına rağmen sporcuların azmiyle sorunların üstesinden gelindiğine dikkati çeken Çivi, "Rakiplerimiz bizden her zaman avantajlılar. Çünkü çocuklarımız okuldan sonra antrenmana geliyor. O yorgun haliyle burada antrenman yapıyorlar ve evine giderek derslerini yapıyor. Polis veya askeri okulda okuyan öğrencilere her zaman eğitim verme imkanı sağlanıyor. Bizler bu zor şartlara rağmen şampiyonalarda rakiplerimize fark atıyoruz" diye konuştu.

- "Kötü alışkanlıklardan uzak durmamızı sağlıyor"

Havalı tabanca branşına 9 ay önce başlayan Muhammet Kerim Kırıcı da sporun özellikle gençler üzerindeki olumlu etkilerine değinerek, "Özellikle arkadaş ortamlarında öğrenilen kötü alışkanlıklardan uzak durmamızı sağlıyor" dedi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde 1-6 Haziran tarihlerinde düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Kupası'nda Türkiye birincisi olan Rübeyda Güler de havalı tabanca sporuna başladıktan sonra dostluğun önemine vardığını vurguladı.

Ailesinin spora gitmesine destek verdiğini ifade eden Güler, bu sayede kardeşini de takıma kattığını, iki kardeş olarak devam ettikleri spordaki disiplinin derslerine de olumlu yansıdığını sözlerine ekledi.