Hokey Milli Takımı Antrenörü Vakkas Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı'nın destekleriyle 2013'te kentin ilk hokey takımını kurdu. Çelik, daha sonra okullarda keşfettiği yetenekli sporcuları Kahramanmaraş Hokey Spor Kulübü'ne kazandırdı. 
Milli takım sporcularından kalan kırık malzemeler ve mütevazi bütçeyle çalışmalara başlayan sporcular, kısa sürede mesafe aldı. Çalışmalarını, Kanuni Ortaokulu'ndaki halı sahada haftanın 6 günü sürdüren Kahramanmaraş Hokey Spor Kulübü'nün kadın sporcuları, Malatya'da 5-9 Şubat'ta düzenlenen Büyükler Salon 1. Ligi yükselme müsabakalarından namağlup olarak çıkarak, Süper Lig'e çıkma başarısını gösterdi.



- Çelik: "Hokey malzemelerini satın alacak kaynağımız yoktu"



Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce mütevazi imkanlarla kurulan takımın, kısa sürede önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

Sporcularının azminin herkese örnek olması gerektiğinin altını çizen Çelik, büyük bütçeli takımlar karşısında olağanüstü mücadele verdiklerini dile getirdi.

Takımının genç kızlardan kurulu olduğunun altını çizen Çelik, şöyle konuştu:

"Bu işe ilk başladığımızda imkanlarımız çok kısıtlıydı ve hokey malzemeleri satın alacak kaynağımız yoktu. Milli takım oyuncularından temin ettiğimiz kırık malzemelerle antrenmanlara başladık. Çok şükür şu anda yeterli malzemeye kavuştuk ama yaşadığımız bu zorluklar bize başarıyı getirdi."

Çelik, Malatya'daki müsabakalarda yer alan rakiplerinin çoğunluğunun üniversite öğrencisi olduğunu hatırlattı.

Sporcularının başarılı bir performansla takımlarının adını Süper Lig'e yazdırdığını vurgulayan Çelik, "Önümüzdeki yıl ülkemizin en iyi 8 takımıyla mücadele edeceğiz. İnşallah Türkiye şampiyonluğunu hedefliyoruz. Takımımızdan 4 sporcumuz milli takıma seçildi" dedi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Oyunculardan 15 yaşındaki Sedef Durur ise Süper Lig'e çıkma başarısının kolay olmadığını söyledi.

Okul ve antrenmanları aksatmadıklarını dile getiren Sedef, "Hocamızın destekleriyle imkanlarımız sınırlı olsa da azmettik hedefimizdeki başarıyı yakaladık. Bizlerden desteklerini esirgemeyen yöneticilerimize teşekkür ederiz. Maddi anlamda destek bulabilirsek daha güzel yerlere geleceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Küçük yaşta milli takıma seçildiğini hatırlatan Sedef Durur, kendisine güvenleri mahcup etmeyeceğini sözlerine ekledi.