K. Maraş Simya Koleji öğrencileri geri dönüşüm lalzemelerinden yaptıkları ürünleri sergilediler. Sergide en çok, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden yapılan Türkiye'nin yerli arabası TOGG maketi dikkatleri üzerine çekti.

Kahramanmaraş Simya Koleji öğrencileri, Türkiye’nin 60 yıllık hayali olan yerli otomobilin maketini geri dönüşüm malzemesinden yaparak bir farkındalık oluşturdu. Çok farklı bir eğitim anlayışı ile öğrencilerini geleceğe hazırlayan Kolej, yerli ve milli üretimlerin her zaman yanında olduğunu bir kez daha gösterdi Türkiye’nin eğitim kalitesinin zirvesini yaşayan Kahramanmaraş Simya Koleji, öğrencilerinin geleceğe dönük projelerini yapması için imkan ve olanaklarının tümünü kullanıyor. Geçen aylarda maketten SİHA yapan, kolej şimdi de geri dönüşüm malzemesinden Türkiye’nin 60 yıllık hayali olan yerli otomobili TOGG’un maketini yaptı.

Gelecekte dünyayı bekleyen her soruna şimdiden öğrencilere aşılayan Kolej, çöplerin geri dönüşmesinin de mantığını öğrencilere aşılıyor. Konu hakkında bir açıklama yapan Simya Koleji Genel Müdürü Muhammet Kasap: “Geri dönüşümün amacı, atık çöp miktarını azaltmak, enerji kaynaklarının tasarrufunu arttırmak ve dünyamızı daha yaşanır hale getirmektir. Bu fikirden hareketle çocuklarımızda bu bilinci uyandırmak ve ebeveyn, çocuk arasındaki ilişkiyi daha kaliteli hale getirmek için kendi oyuncağımızı kendimiz üretelim istedik. Velilerimiz, öğretmenlerimiz ve Öğrencilerimiz de çok güzel işler çıkardılar . Bu güzel etkinlikte emeği olan İlkokul müdürümüz Çiğdem Altunbaş’a, Rehber hocamız Fulden Turna’ya İlkokul Öğretmenlerimize, Atölye Öğretmenlerimiz Erkan Aykol, Miraç Ardıç ve Esat Kirik beyleri de tebrik ediyoruz. Açılışta bizleri yalnız bırakmayan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk beye, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Süleyman Dal ve Hasan Ataş beye de teşriflerinden dolayı teşekkür ediyoruz”

HABER FOTOĞRAFLARI

AİLELER KALİTELİ ZAMAN GEÇİRECEKLER

İlkokul Rehber Öğretmeni Fulden Turna ise şunları kaydetti: “Aslında bu projeden yola çıkarken kendi çocuğumdan yola çıktım. Çocuklarımız büyüyor tablet, telefon kullanımımız çok arttı. Hem fizik hem de psikolojik olarak ruhsal bir takım sıkıntılarımız ortaya çıkıyor. Çocuklarımızla ilgili ben isterim ki çocuklar aileleriyle evde kaliteli zaman geçirsinler. Kendi oyuncaklarımız üretebiliriz. Kendi alanımızı kurabiliriz, kendi planımızı kendimiz yapabiliriz. Bu hareketle yola çıktığımda aklıma geri dönüşüm geldi . 2. Hedefimde çocuklarımız bir şeyi çöpe atarken bunu nasıl değerlendirebilirim diye düşünmesini istedim. Çünkü bizim dünyamızı artık korumaya daha çok ihtiyacımız var. Temiz hava sahasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Hem geri dönüşümden oyuncak yaptık projemizin adı ise geri dönüşen oyuncak. Bu fikirde velilerimizden çok güzel geri dönüşler aldık. Velilerimiz çok uzun zaman geçirdiklerini, çocukların artık üretimi katılmak istediklerini, çocukların zevk aldıklarını ve tablet telefondan bu sayede uzak durmalarını sağladık. Bir ürünü ortaya çıkarırken çocuğumuz ve ailemiz 2 haftalık zaman harcadılar. 2 hafta ne olmuş oldu çocuğumuz tabletten telefondan uzak kalmış oldu. Ailesi ile paylaşımını arttırdı. Zamanın daha kaliteli değerlendirmiş oldu. Hem de ne yaptık, atık malzemelerimizi değerlendirdik. Enerji kaynakları tasarrufumuzu arttırdık bu sayede bu projeyi gerçekleştirdik. Genel Müdürüme okul Müdürüme destek veren tüm öğretmenlere atölye öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum”