Kahramanmaraş'a yapılması düşünülen stadyumla ilgili tartışmalar farklı bir boyuta taşındı. 12 Şubat Stadyumunun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılması ve yıkım kararı alınmasının ardından Kahramanmaraşspor maçlarını Osmaniye'de oynamaya başlamıştı.

Kahramanmaraşspor'un zor günler geçirmesine neden olan bu durum sonrası siyasilere çok yoğun tepki gelmeye başladı. Tepkilerin artması üzerine Kahramanmaraş'a yeni bir stadyum yapılması için çalışmalar başladı. Hanefi Mahçiçek Stadyumunun yıkılması ve yerine yeni bir stadyım yapılması karralaştırıldı.

BAŞKAN GÜNGÖR: YENİ STADYUM 15 BİN KİŞİLİK OLACAK

Bşkan Güngör gazetecilere yaptığı açıklamada “12 Şubat ile Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nda maç oynanıyor hale gelmesi için 100 milyonun üzerinde maliyet çıktı. 12 Şubat Stadyumu belediye devredilerek, bizlerde üzerine 100 milyon ilave edip Hanefi Mahçiçek Spor Kompleksi yapma kararı aldık. İçerisinde olimpik havuzu gibi ekstraları olan bu kompleks, profesyonel ve amatör futbol spor kulüplerini ağırlayacak” ifadelerini kullandı. Güngör yeni stadyumun "15 bin kişilik" olacağını söyledi.

MAHİR ÜNAL 30 BİN KİŞİLİK DEMİŞTİ

Ak Parti Gene Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Aksu Tv'de yaptığı açıklaamda, "Kahramanmaraş’a 30.000 kişilik bir stadyum yapılacağını açıklamıştı. Ünal, “Biz Kahramanmaraş'a 10-15 bin kişilik bir stadyum düşünmüyoruz. Kahramanmaraş'ımızın önümüzdeki 20 yıl spor alanında çok ciddi anlamda büyüyeceğini ve spor kulüplerinin markalaşacağını düşünüyoruz. Bunun için biz Kahramanmaraş'a 30 bin kişilik stadyum düşünüyoruz” demişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal sporla alakalı bulunduğu ortamlarda “Devletimizin yapmaya çalıştığı ve yapması gereken projelere paraleldir. Bu Bağlamda Kahramanmaraş’a bir stadyum sözümüz var” ifadelerini kullanmıştı.

marasbugün