Kahramanmaraş Dağcılık İl Temsilciliği tarafından her yıl düzenlenen Niğde Demirkazık zirve tırmanışı genç dağcıların da katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye'nin en zorlu zirvelerinden biri olan 3756 metre yükselikteki Demirkazık zirvesine üç gün süren zorlu bir tırmanış yapılırken, tırmanış hakkında Dağcılık il temsilcisi Sait Kılıç önemli açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş dağcılık il temsilciliği tarafından  her yıl yapılan Niğde Demirkazık zirve tırmanışı genç dağcıların katılımıyla gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Dağcılık İl Temsilcisi Sait Kılıç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, "Niğde Aladağlar bilindiği üzere Türkiye’nin dağcılık başkentidir bizler buranın en yüksek ve zor zirvelerinden birisi olan 3756 metre  yüksekliğindeki Demirkazık zirvesini tercih ediyoruz. İl temsilciliği olarak bu bölgeye her yıl farklı rotalardan tırmanışımız oluyor. Ancak tırmanış öncesi sporcularımıza hazırlık eğitimleri  verilerek eğitimlerde  yeterli görülen sporcuları bu zorlu zirvelere götürüyoruz. Son günlerde  Demirkazık ve Erciyes te yaşanan üzücü kazaların yaşanmaması için gerekli eğitim  ve donanımlı şekilde tırmanmak gerekmektedir. Aksi taktirde üzücü kazalar kaçınılmaz olmaktadır."
Kılıç açıklamalarını şöyle devam ettirdi; "Bizler gerekli temel eğitimleri   sporcularımıza verip  isteyenleri de Türkiye dağcılık federasyonumuzun eğitim kamplarına göndermekteyiz. Eğitimsiz hiç kimseyi dağlara götürmüyoruz. Dağlara kendi başına çıkan sırtına çanta alıp kendini dağcı zannedenleri uyarıyoruz gelin  federasyonumuzun eğitim kamplarına gönderelim önce kendinizi yetiştirin. Sonra dağlara çıkın yoksa dağlarda bu üzücü olaylar yaşanmaya devam edecek. Bizler dağcılık il temsilciliği olarak Kahramanmaraş ta her yıl  5-6 dağcı sporcumuzu federasyon eğitimlerine göndermekteyiz. Son günlerde dağcılık sporu tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de çok yaygınlaşmaktadır. Yaygınlaşırken eğitimle paralel gelişme devam etmelidir dağcılıkta önce eğitim ve güvenlik emniyet gelmektedir. Bunun içinde  içerisinde birçok riski barındıran dağcılık sporuna gönül veren  gençlerimizi  gerekli eğitimleri almak üzere gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğümüze ve il temsilciliğimize bekliyoruz. Üç gün süren zorlu demir kazık zirvesinde şanlı bayrağımızı şerefle dalgalandıran sporcularımızı tebrik ediyoruz bu etkinliğin gerçekleştirilmesindeki desteklerinden dolayı gençlik hizmetleri ve spor il müdürümüz ali ihsan kabakçı beye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm gençlerimizi  dağlarımızı ve doğayı keşfetmeye bekliyoruz."