Düzenlenen yarışmalara 130 sporcu katıldı.Yarışmalar 19 Eylül  2015 Saat 15:00 da açılış seranomisi ile başlandı. Seranomide tüm sporcular ve müsabaka  hakemleri ellerinde Al Bayraklarımız ile  havuz başına geldiler. Bu gösteri tribünleri dolduran seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.
       
İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Ali İhsan Kabakcı gerçekleştirdi. İl Müdürü Kabakcı konuşmasında şunları söyledi; '' Yaz Spor Okulları Yüzme Şenliği adı altında düzenlediğimiz bu yarışmada çocuklarımızın geldiği bu aşama bizleri heyecanlandırıyor. Bu tablonun diğer spor branşlarında da büyüyerek gelişerek devam etmesini istiyoruz. Çocuklarımızın yaz spor okullarından edindikleri spor kültürü ve alışkanlıklarını yıl boyu devam ettirmeleri için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Siz değerli velilerimizin katkılarını asla göz ardı etmeyeceğiz. Çocuklarımızın hayatına sporu yerleştireceğiz ve çok daha donanımlı alanlarda spor tesislerinde havuzlarda bu gelişmeyi sürdüreceğiz. Bu Anlamda tüm çalışanlarımızla yaz boyu devam eden organizasyonu bir şenlik havasında bitirmekle ve bu çocuklarımızı il spor merkezlerine performans sporcusu olarak değerlendirerek geleceğin sporcularına ulaşmak istiyoruz. Emeği geçen tüm hocalarımıza teknik ekibimize ve siz değerli velilere teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletiyorum. '' dedi.

Düzenlenen yarışmalar  sonucunda 25 metre Serbestte Ceren Bostancı birinci olurken, Ayfer Açıkmavi ikinci ve Ebrar Rabia İmalı üçüncülüğü elde etti
50 metre Serbestte ise Doğukan Demir birinci olurken, Mehmet Akça ikinci ve Emre Ay üçüncülüğü elde etti.