Futbol, yüzme, kick boks, badminton, tenis, güreş, karete, basketbol ve voleyboldan oluşan 9 ayrı daldaki kurslara, 3 bin 637 öğrenci kayıt yaptırdı.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, Hanife Mahçiçek Stadyumu'ndaki törende, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te oluşturulmak istenen durumu kınadıklarını söyledi.

Ülkenin birliğine kast edecek insanların her zaman karşısında olacaklarını vurgulayan Dilipak, "Ülkemizin birliği ve dirliğine kast edenlere karşı her zaman canımızla malımızla karşı koyacağımızı söylemek istiyorum. Buradan hayaller peşinde koşanlara en sert şekilde tepki veriyorum. Bunların beyhude çalışmalar olduğunu görüyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet ve baş sağlığı dileğinde bulundu, terör saldırılarında vatandaşları katledenleri, güvenlik güçlerine karşı haince saldırı düzenleyenleri nefret ve şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Büyükşehir belediyesi olarak sağlıklı gençler yetiştirmek için büyük gayret içerisinde olduklarını ifade eden Erkoç, şöyle devam etti:

"Gençlerimize sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmak demektir. Biz yola çıkarken, 'Çocuklarımızın ikinci velisi olacağız' dedik. Bunu yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. İl genelinde eğitim ve spor tesislerini yapıyoruz. Programlar düzenliyoruz,  işte yaz okulu da bunlardan bir tanesi. Büyükşehir Belediyesi olarak vatanına, toprağına, bayrağına sahip çıkacak ve bu aziz milleti geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirme gayreti içerisindeyiz."

YAZ SPOR OKULU FOTOĞRAFLARI

Konuşmaların ardından ilk penaltı atışını yapan Erkoç, yanına gelen çocukların ellerindeki Türk bayraklarını yere atınca, uyarıda bulundu ve çocuklardan yere attıkları bayrakları almalarını istedi.

Erkoç ve Dilipak'ın ardından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişuhat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek penaltı kullandı.