Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince düzenlenen yaz spor okulu törenle açıldı.

Futbol, yüzme, kick boks, badminton, tenis, güreş, karete, basketbol ve voleybolun da aralarında yer aldığı 14 dalda kursların düzenlendiği yaz spor okuluna 9 bin 200 öğrenci kayıt yaptırdı. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulu'nun açılışı,  Hanefi Mahçiçek Stadyumunda törenle yapıldı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, gençliğin ve çocukların en büyük servet olduğunu söyledi. 

Ülke yönetiminde yer alan insanlar olarak, çocukların geleceğinin en büyük sorumlulukları olduğunu ifade eden Kılıç, onların ruh ve beden sağlıkları yerinde, eğitimli, donanımlı bir şekilde yetiştirmek gibi bir sorumlulukları olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise çocukların sadece ailelerin değil milletin geleceği olduğunu belirtti. 

Büyükşehir Belediyesinin çocukların geleceğine sahip çıkmak için birçok proje yaptığını dile getiren Erkoç, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye olarak zengin petrol, altın kaynakları olan bir ülke değiliz, sosyal sermayesi, beşeri gücü olan bir ülkeyiz. Geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızdır. Onlar ne kadar donanımlı, ne kadar özgüven içinde yetiştirirsek, ne kadar zinde yetiştirirsek geleceğimiz de o kadar güçlü olacak. Onun için spora çok önem veriyoruz." 

Konuşmaların ardından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç ile Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay penaltı atışları yaparak, yaz spor okulunun açılışını gerçekleştirdi.