60 dakikalık mücadelenin ardından Kahramanmaraş çadır kent 1-0 galip geldi.
AFAD İl Müdürü Mustafa Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kentte bulunan insanların enerjilerini boşaltmak amacıyla çeşitli sportif faaliyetler düzenlediklerini söyledi.

Kahramanmaraş'taki çadır kentte 18 takım oluşturduklarını, bunların arasından da ana takım çıkarttıklarını dile getiren Gültekin, "Bu takımla diğer çadır kentteki takımlarla zaman zaman maç yapıyoruz. Bugün de İslahiye 1 nolu kamptan arkadaşlar geldi. Çok centilmence bir maç oldu. Amatör bir ruhla ortaya çıkan bu Suriyeli sporcularımız arasında kabiliyetli arkadaşlarımız var. Bu tür etkinlikler çok iyi oluyor onların bu müsabaka hoşuna gitti. Bizlerde onların sevinciyle mutlu olduk. Bir de onlar misafir buna unutmamak gerek."

Çadır kentte sporla ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Gültekin, güreş, satranç, masa tenisi takımlarının bulunduğunu, halı saha turnuvası düzenlediklerini belirterek, "Sportif anlamda Suriyeli kardeşlerimize yönelik çok ciddi çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

- "Türkiye bizim ikinci ana vatanımız"

Kahramanmaraş'taki çadır kent takımının kaptanı Muhammad Şellal ise AFAD yetkililerine kendilerine sundukları güzelliklerden dolayı teşekkür etti.

Karşılaşmayla dostlukların pekiştirilmesinin amaçlandığını ifade eden Şellal, "Dostluk ve kardeşlik adına böyle bir müsabaka düzenlendi. Daha önce biz İslahiye'ye gitmiştik şimdi o arkadaşlarımız buraya geldi. İnşallah bu karşılaşmaları yaparak dostlukları pekiştireceğiz. Türkiye bizim ikinci ana vatanımız. İnşallah savaş bitip Suriye'ye döndüğümüzde Türkiye'ye olan sevdamız devam edecek. Burada ülkemizden ayrı kalsak da bizlere olan destek ve emekleri unutmayacağız" diye konuştu.

İslahiye 1 nolu kamp takımının kaptanı Muhammed Kıremfo da dostluk için bir araya geldiklerini söyledi.

AFAD yetkililerini de müsabakada görmekten ayrıca mutlu olduklarını dile getiren Kıremfo, "Çünkü bizlere önem verdiklerini gösteriyordu. Bu yaşadığımızı anlatmak gerekirse kendi vatanımızda gibiyiz. Duygularımızı anlatmak yetersiz kalıyor" ifadelerini kullandı.