Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü (MAHAVK) Başkan Yardımcısı  ve Yamaç Paraşütü Eğitmeni Mahmut Hopur ve GAÜN Havacılık Topluluğu Eğitmeni Barış Çelik, Kahramanmaraş Narlı Kardelen Tepesi'nden başladıkları yamaç paraşütü uçuşuyla tam 252 km giderek 2017 yılının en uuzn mesafeli uçuşunu gerçekleştirdiler.

Yamaç Paraşütü'nde Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olarak gösterilen ve değeri her geçen gün daha da artan Kahramanmaraş'a yamaç paraşütü yapanların ilgisi artarak devam ediyor. Yurdun her yerinden çok sayıda yamaç paraşütçüsü bu sporu yapmak için Kahramanmaraş'a geliyor. Özellikle Narlı Kardelen Tepesi'ni tercih eden yamaç paraşütçüleri buradan başlattıkları uçuşlarla Türkiye rekoru kırmak için uğraşıyorlar.

Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü (MAHAVK) Başkan Yardımcısı Mahmut Hopur ile GAÜN Havacılık Topluluğu Eğitmeni Barış Çelik 16 Haziran 2017 tarihinde saat 12:42'de başlattıkları uçuş sonucu 2017 yılının en uzun mesafeli uçan hava pilotları oldular. Toplam 7 saat 18 dakika havada kalan ve 4000 metreye kadar yükselen pilotlar 252,5 km uçarak Viranşehir'in 30 kmilerisine iniş gerçekleştirdiler. Saat 20:01'de yere inen pilotlar aynı zamanda gittikleri güzergahları da fotoğrafladılar.

Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü (MAHAVK) Başkan Yardımcısı Mahmut Hopur "havanın tamamen kararmasından dolayı inmeye mecbur kaldıklarını hedeflerinin bu güzergahta Avrupa rekoru kırmak olduğunu" söyledi. "Kahramanmaraş’tan Mardin’e paraşütle yaklaşık 350 kilometre uçan 9 Türk yamaç paraşütü pilotunun Avrupa rekoru kırdığını" ifade eden Mahmut Hopur "amaçlarının bu rekorum üzerine çıkmak olduğunu" ifade etti.

KAHRAMANMARAŞ'TA YAMAÇ PARAŞÜTÜ REKORU FOTO GALERİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü (MAHAVK) Başkanı Cemil Önder "Kahramanmaraş'ın yamaç paraşütünde Türkiye'nin en önemli merkezi konumuna geldiğini ve bu sporu yapanların gözünü Kahramanmaraş'a çevirdiğini" söyledi. "Yamaç Paraşütçülerinin Kahramanmaraş'a ilgisinin her geçen gün arttığını" ifade eden Önder, "Kahramanmaraş'ta Ahır Dağı ve Narlı Kardelen Tepesi başta olmak üzere çok sayıda uçuş yapılacak bölge var. Yerel yöneticilerin desteğiyle Kahramanmaraş kısa zamanda bir cazibe merkezi haline gelecek ve dünyanın her yerinden yamaç paraşütü yapmak isteyenler şehrimize gelecektir. Yamaç Paraşütü Kahramanmaraş'ın sadece Türkiye'de değil tüm dünyada tanınmasına katkı sağlayacaktır." dedi.