Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin Kahramanmaraş için önemli avantaj olduğunu belirtti.

Kabakcı, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş sporuna katkı sağlayacak tesislere ilave olarak Olimpiyat Hazırlık Merkezi için yeni tesislerin yapılacağını söyledi.

Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin Cumartesi günü açılacağını dile getiren Kabakcı, şunları söyledi: "Kahramanmaraşımızda Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi olarak iki branşta faaliyet göstereceğiz. Güreş ve atıcılık branşlarda toplamda 60 sporcuyu kapsayacak şekilde, ülkemizin çeşitli illerinden gelen sporcuları burada olimpiyatlara hazırlayacağız. Bu hafta sonu Cumartesi günü Osman Sayın Spor Salonunda açılışımızı yapacağız. Yurt genelinde 12 ilde aynı anda açılış yapacağız. Olimpiyat sporcusu yetiştirme adına önemli bir adımı atmış olacağız."

Bu tür projelerin Türkiye'yi olimpiyatlarda başarılı hale getireceğine inandığını aktaran Kabakcı, olimpiyatlara hazırlanan yetenekli ve başarılı sporcuların, belirli kriterler kapsamında seçilerek olimpiyat hazırlama merkezinde yeteneklerini geliştirip ülkeyi başarılı bir şekilde temsil etmelerini sağlayacağını söyledi.

Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne katılmaya hak kazanan ve sportif başarısını artıran sporculara merkezde bulundukları süre boyunca maaş ödeyeceklerini de vurgulayan Kabakcı, "Bu anlamda genel merkezimiz sporcularımıza bir bütçe hazırlamış durumda. Her ay belli bir miktarda sporcularımıza ücret ödenecek. Çocuklarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi anlamında bence bu konu çok büyük önem arz ediyor. Çok güzel bir ekip oluşturduk, bu ekibin başında da Basın Yayın Şube Müdürümüz Mustafa Arguz olacaktır. Arkadaşlarımızın çalışma azimleri ve bu konu ile ilgili titiz davranışları bizim için çok önemli. Bu anlamda ben ekibimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Kabakcı, bir yıl öncesinde Kahramanmaraş'ın bu projede yer almadığını, önceden hazırlanan çalışmayla artık kentin projeye dahil olduğunu sözlerine ekledi.