Merkeze bağlı Altınova Mahallesi Şehit Bayram Demirci Ortaokulunda öğrenim gören kız öğrencilerin hayatı, 5 yıl önce tayinini Kahramanmaraş'tan köye isteyen Beden Eğitimi Öğretmeni Ejder Nacaroğlu ile değişti.

Yaz tatilinde tarlada çalışan kız çocukları, öğretmenlerinin girişimiyle hentbolla tanıştı.

Spor salonu olmadığı için antrenmanlarını okul bahçesindeki beton zeminde sürdüren takım, kısa sürede önemli başarıya imza attı. Üst üste üç kez il birincisi olan kız öğrenciler, geçen yıl ki Türkiye finallerinden bronz madalyayla döndü. 

Öğretmenlerinin; mütevazilikleri, saçlarındaki örgüleri, birbirlerine olan tutkunluklarıyla "altın kızlar" adını verdiği hentbol takımı, Afyon'da düzenlenen Küçük Kızlar Türkiye Hentbol Şampiyonası'nda birinciliği elde etti. 

Nacaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl önce okula atandığında gençlerin yeteneklerini keşfetmek amacıyla hentbol takımı kurmaya karar verdiğini söyledi. 

Bu kapsamda dezavantajlı konumdaki kızları seçmeye özen gösterdiğini anlatan Nacaroğlu, takımının, büyük bir azim ve cesaretle çalışıp şampiyonluk ipini göğüslediğini belirtti.  

Okullarının Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden Nacaroğlu, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimle gurur duyuyorum, onlar inşallah Türkiye'nin altın kızları olacaklar. Kızlarımızın milli takıma seçilmesini istiyorum. Onlardaki bu azim ve çalışma arzusu olduktan sonra onu da başaracaklar."

Nacaroğlu, spordaki başarılar sayesinde kızların ufkunun geliştiğini ve köydeki okuma oranının arttığını vurguladı.

Şampiyon takımın kısa sürede ilgi odağı haline geldiğini anlatan Nacaroğlu, sporcularının kendilerine hediye edilen altınların bir bölümünü Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin çocuklarına gönderdiğini sözlerine ekledi. 

Sporculardan Ebru Yıldız da Türkiye şampiyonluğunu zor şartlarda kazandıklarını söyledi.

Kahramanmaraş'a birincilik getirdikleri için gururlu olduklarını ifade eden Yıldız, "Kendimize olan güvenimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Geçen yıl Türkiye üçüncüsü olmuştuk. Birinci olan takımı görünce 'biz neden birinci olmuyoruz' diye hırsla çalışmaya başladık ve sonunda köyden çıkıp Türkiye şampiyonu olduk. Rakiplerimizin iyi imkanlara sahipti ama azmimizle başarıyı yakaladık" diye konuştu.