Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneğince (KADAK) hazırlanan proje kapsamında bir araya gelen 7 ülkenin oryantiring sporcuları, çeşitli yarışmalara düzenleyerek kentin oryantiring haritasının ortaya çıkardı.

KADAK'ın Avrupa Birliği (AB) Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırladığı ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen "Oryantiring ile gelecek için koşmak" projesine Rusya, Belarus, Moldova, Hırvatistan, Slovenya, Arnavutluk ve İtalya oryantiring federasyonu ortak oldu.

Çalışma kapsamında Kahramanmaraş'ta bir araya gelen sporcular, farklı etkinlikler düzenleyerek projenin ilk adımını attı. Konuk 49 sporcular ilk olarak Kapıçam ve Kılavuzlu parklarında yarışmalara katıldı. Daha sonra ise kentin oryantiring haritası çıkartılarak spor envanterine kazandırıldı.

KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oryantiring sporunun Türkiye'de yeni gelişmeye başladığını söyledi.

Bu branşa öncülük yapmayı amaçladıklarını dile getiren Kılıçsallayan, şunları kaydetti:

"Bugün burada 7 ülkenin sporcularını misafir ettik. Bu çalışma, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen en önemli projelerden biridir. Oryantiring ülkemizde yeni bir spor dalı olmasına rağmen herkesin yapabileceği güzel bir aktivite olarak değerlendirilebilir. Bu ailecek de yapılabilen bir spor dalı ve Avrupa'da da yaygınlık kazanıyor. Doğada zamana karşı bir yarış yapılıyor. Adrenalini yüksek olan bu branşı Kahramanmaraş'ta da yaygınlaştırmak için parkur alanları tespit ettik."

Moskova Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Liudmila Zherdeva ise Türk ortakların öncülüğünde hazırlanan çalışmada yer aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Oryantiringin, harita yardımıyla yön bulmayı içeren ve zamana karşı yapılan bir spor olduğunu dile getiren Zherdeva, bu branşın Türkiye'de yaygınlaşarak büyümesine sevindiklerini sözlerine ekledi.