Köydeki Şehit Bayram Demirci İlköğretim Okulu'na kendi isteğiyle atanan Beden Eğitimi Öğretmeni Ejder Nacaroğlu, 4 yıl önce kız öğrencileri hentbolla tanıştırdı.
     Öğretmenlerinin özel gayretiyle hentbolda başarı basamaklarını tırmanan kızlar, 6 kez il şampiyonu olduktan sonra, katıldıkları bölgesel grup maçlarında aldıkları dereceyle Türkiye'nin ilk 10 takımı arasına girmeyi başardı.
     Köylerinde ev işleri de yapan, yaz aylarında tarlada çalışan kızların sporla tanışması derslerindeki başarıyı da artırdı.
    
     -3 kategoride takımları var-
    
     Beden Eğitim Öğretmeni Nacaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce hentbola başlayan kızların, başarıdan başarıya koştuğunu söyledi.
     İl, bölge ve Türkiye derecelerinin bulunan sporcularının geleceğe umutla baktıklarını belirten Nacaroğlu, "4 yıl önce kendi isteğimle atandığım okulda başlattığım çalışmayla küçük, yıldız ve gençler olmak üzere 3 kategoride takım kurduk. Hedefimiz, Türkiye şampiyonu olmak. Çocuklarımızla ve aileleriyle buna inandık" dedi.
     Çocukların sporla tanıştıktan sonra derslerinde başarısının arttığını, aileleriyle olan iletişiminin de geliştiğini anlatan Nacaroğlu, sporcularının köyün "altın kızları" şeklinde anıldığını ifade etti.
     Sporla tanışana kadar kız öğrencilerin, tarlada ve evde çalıştığını dile getiren Nacaroğlu, "Artık çocuklarımız, tatillerde bile antrenman yapıyorlar. Aileler de artık onlara güveniyor ve destek oluyorlar. Onların geleceğe umutla bakmalarını sağladığım için mutluyum" dedi.
     Nacaroğlu, Kahramanmaraş'a Türkiye şampiyonluğunu getireceklerini inandığını vurguladı.
     Takım oyuncularından Esma Demirci de kendilerini sporla tanıştıran öğretmenlerinin, hayatlarını değiştirdiğini söyledi.
     Hentbolla yaşamlarına yeni bir yön verdiklerini belirten Demirci, "Önceden derslerimize fazla önem vermiyorduk. Öğretmenimiz, sporun yanında derslerimizi ihmal etmememiz gerektiğini öğretti. Artık derslerde de başarılıyız. Eğitimde başarılı olduğumuz için sporda ve hayatımızın her alanında başarılıyız" diye konuştu.