Kazandıkları pek çok şampiyonluğun yanından son olarak Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyatı'ndan başarıyla dönen işitme engelli güreşçiler İlhan Çıtak ve Oğuz Dönder, 2017 yılında Türkiye'de yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda şampiyon olabilmek için çalışıyor.

Kahramanmaraş Belediyesi Belediyespor Güreş Takımı sporcularından Çıtak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşta geçirdiği bir hastalık sonucu işitme yetisini kaybettiğini söyledi. Engelini sorun etmediğini ifade eden Çıtak, şöyle devam etti:

''Engelimi hiç dert etmedim, hayata hep bağlı yaşadım. Sporla hayata tutunmam daha da kolaylaştı. Güreşe ilgim vardı. Var gücümle çalıştım ve ilk olimpiyat madalyamı 2001'de İtalya'da aldım. Daha sonra Avustralya, Tayvan ve son olarak Sofya'da grekoromen dalında altın madalyamı kazandım. Aynı zamanda Ankara'da bir İşitme Engelliler Lisesi'nde beden eğitimi öğretmenliği de yapıyorum. Şimdiki hedefim 2017 yılında Türkiye'de yapılacak Engelliler Olimpiyatı'nda şampiyonluk kazanmak. Ayrıca bir hedefim daha var. 5 kez üst üste olimpiyat şampiyonu olarak Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya gibi 'asrın güreşçisi' olarak anılmak istiyorum.''

Milli Güreşçi Oğuz Dönder de, 2008 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonrası işitme engelli olduğunu anlattı.

Dönder  milli takımla pek çok başarıya imza attıklarını bu başarılarını Türkiye'de 4 yıl sonra gerçekleştirilecek olimpiyatlarda taçlandırmak istediğini belirtti.

 

- Türk Milli Takım Antrenörü Hopur - 

 

İşitme Engelliler Federasyonu Milli Takım Antrenörü Şahin Hopur da dünya şampiyonu Çıtak ve dünya ikincisi Dönder'in kendilerine yıllardır yaşanılamayan mutluluğu tattırdıklarını söyledi.

İşitme engelliler güreşinde önlerinde Avrupa ve dünya şampiyonlarının bulunduğunu kaydeden Hopur, şunları kaydetti:

"İnşallah oradan da madalya geleceğini ümit ediyoruz. Sofya'da güreşte tek altın madalyayı Türkiye'den İlhan Çıtak arkadaşımız aldı. Takım halinde de başarılıyız. En iyi dereceyi Kahramanmaraş Belediyesporlu arkadaşlarımız aldı. Başarılarıyla bizleri de mutlu ettiler. Çıtak'ın başarısını dünyada kendisinden başkan kıran yok. Güreşçilerimize desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz ve başkan yardımcısı Cevdet Kabakçı'ya teşekkür ederiz."