Veysel Gülmez henüz 17 yaşında lise öğrencisi bir dağ bisikletçisi. Kahramanmaraş doğumlu olan Veysel, kendi imkanlarıyla katıldığı yarışlarda dereceler elde etti. En son Bursa'da düzenlenen 2013 MTB Türkiye Şampiyonası'na katıldı ve Türkiye 6.'sı oldu. 

Bisiklet sporuna gereken desteğin verilmediğinden yakınan Veysel Gülmez şöyle devam etti: "Yıllardır bisiklet sporuna gönül vermiş biri olarak, en azından Kahramanmaraş ili için söylüyorum; bisiklet sporuna gereken önem verilmiyor. 2010 ve 2012'de SGK'nın Kahramanmaraş'ta düzenlediği yarışmalarda 1. oldum. Bu yıl İstanbul'da düzenlenen Türkiye Delta MTB Race Gold Tour dağ bisikleti yarışında Türkiye 5.'si oldum. Yine geçen hafta Bursa'da düzenlenen MTB Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 6.'sı oldum. Biz burada 7-8 kişilik grubumuzla sürekli antrenmanlarımızı yapıyoruz ve kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Gittiğim tüm yarışmalara tamamen kendi imkanlarımla gittim. Sponsorluk için görüştüğüm kurum ve kuruluşlardan da hiçbir destek alamadım. Biz bu sporu bu kadar sevmemize ve ilimizde de yaygınlaştırmak istememize rağmen destek göremememiz gerçekten çok üzücü."

Tüm bu olumsuzluklara rağmen yarışmalara katılmaya devam edeceğini kaydeden Veysel, hedefinin Türkiye'de ilk 3'e girmek olduğunu söyledi.