Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, Ankaraspor gibi zorlu bir rakip karşısında alınan bir puanın önemine dikkat çekti. Rakipleri karşısında 90 dakika boyunca mücadele ettiklerini vurgulayan Durmuş, şunları kaydetti:

“Ankaraspor'un, şampiyonluk hedefi olan, bu ligin iyi takımlarından biri olduğunu biliyorduk. Bu nedenle savaşan, agrasif tavır ortaya koyan, birlikte ortak akıl etrafında mücadele eden bir yapıyla, Ankaraspor'a karşı mücadele etmek istiyorduk. Bu noktada da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Tabi ki iyi mücadele oldu, çok pozisyon vermedik. Bizim de pozisyonumuz yoktu ama onlarda çok pozisyon yakalayamadı. Topun hakimiyeti onlarda olsa bile, iyi mücadele verdiğimizi düşünüyorum. Ama tabi seyircimize galibiyet hediye etmek istiyorduk fakat olmadı. Üçüncü bölgede de birkaç kontra atakta yakaladık ama ikinci golü bulamadık. Bugün itibariyle kazanamasak da bu ligde bir puan, bir puan. Hem güven açısından hem adaptasyon sürecini atlatarak sıkı bir takım yaratma noktasında bu gün aldığımız bir puan önemli. Yani kazanamasan da kaybetmemek önemli. Mücadelelerinden dolayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Kahramanmaraşspor'un takım kaptanı Serkan ise, desteklerinden dolayı taraftara teşekkür ederek, “İçeride kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Yani ligin ikinci maçını oynuyoruz. Bence bir puan ligin ikinci maçında iyidir. Buradan da taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki maçlarda da arkamızda olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir diğer Kahramanmaraşsporlu oyuncu Cumhur da taraftarlara galibiyeti armağan edemedikleri için üzgün olduklarını belirtti. Savunma ağırlıklı bir futbol sergilediklerini kaydeden Cumhur, "Çünkü hücum hattında, ilerde top tutma noktasında eksiklerimiz olduğunu biliyoruz. Sonuçta yeni lige çıkmış bir takım. Bazı şeyleri oturtmak çok kolay olmuyor. Biraz zaman alacak ama bu zamanı atlatırken de önemli olan puan ya da puanlarla başlamaktır. Bu hafta bir puan aldık. Önümüzdeki hafta Urfa maçına da aynı ciddiyetle hazırlanacağız" şeklinde konuştu.

ANKARASPOR CEPHESİ

Ankaraspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, 90 dakikanın ardından yaptığı değerlendirmede sahada kazanmak için her şeyi yapan bir Ankaraspor bulunduğunu söyledi. Buna karşın rakibin, tamamen bir puan için sahaya çıktığını dile getiren Özköylü, şöyle konuştu:

“Galip gelmek için ne yapması gerekiyorsa onu yapmaya çalışan bir Ankaraspor vardı. Bunun karşısında da tamamen savunmayı düşünen, gol yememeyi düşünen, ”˜maçı berabere bitirirsem benim için çok iyi olur' düşüncesindeki bir Kahramanmaraşspor vardı. Bu şartlar altında belki yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilsek, golden sonra rakibin üzerine gidebilsek, ikinci golü bulsak oyun çok farklı bir boyut kazanabilirdi. Ama maalesef ikinci yarının başında yediğimiz o kötü gol, hakikaten bizim yemememiz gereken goldü ve bizi istediğimizi almaktan geri bıraktı. Ama her şeye rağmen futbolcu kardeşlerimin isteğinden, arzusundan, sahada yaptıklarından son derece memnunum. Eksiklerimiz muhakkak olmuştur ama biz iyi yoldayız. Yeni kurulmuş bir takım olmamıza rağmen, 2 aylık bir takım olmamıza rağmen ortaya koyduğumuz bu performans benim için memnuniyet verici. Eksik olan tarafları tamamlayacağız ve yolumuza devam edeceğiz.”

Ankarasporlu oyuncu Emrullah ise deplasmanda alınan bir puanın önemli olduğunu belirterek, “Maçın başında golü bulduk. Belki ikinciyi de bulabilirdik. Ama ikinci yarının başında erken bir golle beraber demoralize olduk. Sonuçta deplasmanda bir puan altın değerindedir. İlerleyen haftalarda bu puanların bizim için ilaç gibi olacak” dedi.

Takımının golünü kaydeden Göksu da keyif veren bir futbol sahaya koymaktan memnun olduklarını dile getirdi. 2 gün önce anneannesini kaybettiğini söyleyen Göksu, “Futbol sadece bir oyun. Futboldan daha önemli şeyler var hayatta. Ben iki gün önce anneannemi kaybettim. İstanbul'a gidip onu defnettim. Onu çok özleyeceğim. O yüzden dediğim gibi futbol bir oyun, bugün kaybederiz yarın kazanırız. Buna böyle bakmak lazım. Biz keyifle oynuyoruz, siz de keyifle izliyorsunuz. Bundan sonra daha iyi bir şekilde biz keyifle oynamaya, size daha da keyif vermeye çalışacağız Ankaraspor olarak” diye konuştu.