Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane olağan kongresi yapıldı. Mevcut başkan Orhan Mazman’ın yeniden aday olmadığı kongrede il başkanlığına Ali Ateş seçildi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongreye Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, eski Gümüşhane Milletvekili Bedri Ağaç, eski Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve partililer katıldı. Divan başkanlığını Özcan Yeniçeri’nin yaptığı kongrede konuşan İl Başkanı Orhan Mazman, MHP İl Başkanlığı emanetini alacak olan adaylara ve yönetim kurullarına başarı dileklerini iletti. Eski milletvekili Bedri Yaşar da yapılacak genel seçimler için şimdiden çalışmalara başlanılması gerektiğini bildirdi. İl Başkan adayları Ali Ateş, Bilal Özdener ve Nadim Aydın’ın konuşmalarının ardından MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Parti iktidarının iç ve dış siyasette ülkeyi uçuruma sürüklediğini kaydetti.

Toplam 630 delegeden 488’inin katıldığı seçimler sonucunda geçerli 363 oy alan Ali Ateş partinin yeni il başkanı oldu. Diğer adaylardan Nadim Aydın 100, Bilal Özdener’in 21 oy aldığı seçimde 4 oy da geçersiz sayıldı.

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından kürsüye gelerek teşekkür konuşması yapan Ali Ateş, başkanlık için yarışan diğer arkadaşlarına teşekkür ederek "Gümüşhane’ye ve ülkücü harekete yakışan bir yarış olmuştur. Bu karda, kışta bu salonu dolduran tüm dava arkadaşlarıma, ülküdaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah yolumuzu, izimizi, bahtımızı açık etsin." dedi.