Dünyanın değişik ülkelerindeki Türk okullarında görevli fedakar öğretmenlerin hikayesini anlatan 'Selam Bahara Yolculuk' filmine Bitlisli sinemaseverler büyük ilgi gösterdi.

Yönetmenliğini Hamdi Alkan’ın yaptığı, başrollerinde Aslıhan Güner, Gürol Güngör, Merve Sevi ve Mert Yavuzcan ile Kırgız oyuncular Mıktıbek Apazov, Egemberdi Bekboliev, Nazira Aitbekova’nın yer aldığı 'Selam Bahara Yolculuk' filmi, gösterime girdiği andan itibaren tüm seanslarında yoğun ilgi gördüğü ve izleyenlerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Filmi izleyen vatandaşlar filme tam not verdi. Filmi çok beğenerek izlediğini belirten Seyfettin Duran, "Filmi çok ve beğendim ve filmden çok etkilendim. Çok güzel hoş bir filmdi. İzlemeyi herkese tavsiye ediyorum.” diye konuştu. Filmi izlemeye gelen Zübeyde Alp ise “Film beklentilerimizin çok çok üstünde bir filmdi. Filmde çok duygulandık. Kendi hayatlarını hiçe sayarak dünyanın dört bir yanına giden öğretmen arkadaşlara buradan dualarımızı yolluyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. Film, gönül mesajının nerelere kadar ulaştığının bir göstergesidir. Bu sevgi mesajı bütün dünyaya nasıl ulaşıyor, nasıl oluyor bunları görüyoruz.” şeklinde konuştu.

'Selam Bahara Yolculuk' filminin sinemalarındaki en büyük salonda, haftanın 7 günü günde 5 seans olarak verildiğini belirten Sinema Müdürü Vedat Gül ise filme yoğun bir ilgi olduğunu söyledi. Filmin 6 hafta boyunca gösterimde olacağını ifade eden Sinema Müdürü Gül, talep olması durumunda bu süreyi uzatabilecekleri ifade etti. Gül, şöyle konuştu: “Film tüm Türkiye’de olduğu gibi sinemamızda da gösterime girdi. Üç gündür gösterime giren filme yoğun ilgi var. Film haftanın 7 günü 5 seans olarak veriliyor. Seans saatlerimiz ise 11:00, 13:30, 16:00, 18:30 ve 21:00’dir. Herkesi sinemamızda filmi izlemeye davet ediyoruz.” diye konuştu.