Maddi problemlerin baş gösterdiği Kırmızı-beyazlı ekipte, takıma iki hafta önce dahil edilen iki yabancı futbolcu Oseni ve İzu'nun alacakları nedeniyle antrenmanlara çıkmadığı bildirildi.

    Oyuncuların takımla birlikte antrenmanlara çıkmadığını belirten Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, “Bugün itibariyle oyuncuların iki gündür idmana çıkmadıklarını görüyoruz. Ekonomik olarak paralarını almadan antrenmana katılmak istemediler. Şanlıurfaspor maçı maçı öncesi de aynı şekilde oldu. Bu bizim için bir handikap, bu işi kim sahiplenecekse biran önce çözülmesi gerekiyor.” dedi.

    Durmuş, Kahramanmaraşspor tesislerinde düzenlediği basın toplantısıyla geride kalan 3 haftayı değerlendirerek, transfer döneminde yaşanan aksaklıklardan yakındı.

    Diğer kulüplerin iki ay önceden takım oluşturarak lige hazırladığını aktaran tecrübeli teknik adam, “Bizde her şey geç oluyor. Biz her hafta bir sistem değiştiriyor. Biz gecike gecike üçüncü haftayı oynadık, 3 hafta sonra iki tane yabancı oyuncu geldi. Onlara da geçen hafta hazırlık maçı oynattık. Şimdi lig maçına geleceğiz, idmana çıkartamıyoruz. Bu sorunlar nedeniyle sahada rahat çalışamıyoruz. Kulübün ekonomik potansiyeliyle birkaç tane oyuncuyu içeriye sokup, bu içerdeki oyuncularında yükünü hafifleterek bu ligde yarışmak istiyoruz. Biz kendi oyuncularımızla yarışıyoruz. Biz her hafta bir sistem değiştiriyoruz. Diyoruz ki bu olmaz bu olur, ama ifade edemiyoruz kendimizi. Sadece iyi mücadele ediyoruz. Bizim kalecimiz her hafta karmaya giriyor. Bir tane yiyor ama beş tane çıkartıyor.” diye konuştu.

    Saha içerisindeki futbolcuların PTT 1. Ligi'nde oynamasına karşılık, kulübün bir alt ligde olduğunu savunan Durmuş, şöyle konuştu:
     “Oyuncular idmana çıkmıyor, geliyorlar kendi başlarına koşuyorlar. Bu bizim enerjimizi öldürüyor. Bu futbolcular iki gün daha çıkmadığında ben bu oyunculara nasıl forma vereceğim. Sezon başında Kahramanmaraşspor'un ligde iyi mücadele eden bir takım olması için bir takım hedeflerimiz vardı. Bu doğrultuda çıktığımız maçlarda kendimizi ifade ettiğimiz karşılaşmalar oldu. Fakat top bizdeyken rakip sahaya gitme noktasında beklentilere cevap veremedik. Transferlerin geç yapılması ve kulüple yeni anlaşma imzalayan iki yabancı futbolcunun antrenmanlara çıkmamasını düşünürsek, maçlar oynanırken biz kendi içimizde takım olgusunu, birlikte hareket kabiliyetini sağlayamadık. Geçen yıllın şampiyon kadrosuyla bunu başarmaya çalıştık, ama bu bizi savunma anlamında memnun etse de, hücum anlamında çok zengin olduğumuz söylenemez. Yani bu beklentiye cevap veremiyoruz.”

Yabancı oyuncuların takımla birlikte antrenman yapmamasının takım içerisinde huzursuzluk oluşturduğunu da aktaran Durmuş, “Böyle bir rekabet ortamında oyuncularımızın karşısında ben idmana çıkmayan oyuncuyu hafta sonu nasıl oynatabilirim? Antrenmana çıkan oyunculara haksızlık yapmış olurum. Bu problemlerin bu gün itibariyle çözülmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.