PTT 1. Ligde mücadele eden Kahramanmaraşspor A.Ş.'nin Taraftar Gruplarından Asiler Grubuna 2011-2012 Sezonu içerisinde 12 Şubat Stadyumunda oynan Kahramanmaraşspor- Oyak Renaultspor (Yeni adıyla Yeşil Bursa) karşılaşmasında Hakaret içeren Tezahüratlardan dolayı Asiler grubu başta amigosu olmak üzere 3 kişi 1. Yıllığına sahalardan men edildi. 

TC. Kahramanmaraş 3. Sulh Ceza Mahkemesi Kahramanmaraşspor'un iç sahada oynadığı Oyak Renaultspor karşılaşmasında Amigo Yahya Vursavuş, Orhan Külek, Ali Sığırgüden isimli 3 şahıs Hakaret içeren tezahüratlardan dolayı daha önce Adliyeye çağırılmış ve ifadesi alınmıştı. Adliyeye çağırılarak savunmaları alınana 3 şahısın kararı 19.04.2013 Perşembe günü belirlendi. İsmi geçen 3 şahıs 15 gün ayrı, 12 günü ayrı olmak üzere Adli Para cezası ile cezalandırılırken 1 yılda sahalara girememe cezası aldılar. Adli Para cezası olarak günlüğü 20 TL olarak belirlenen ve toplamda 540 TL tekâmül etmesinin yanı sıra bu meblağın günü gününe ödenmediği takdirde Taksitlendirilmeye gidilmeyeceğine ve ödenmediği takdirde hapis cezasına çevrileceği ön görülmüş. Bunun yanı sıra ise bu 3 şahısın Adli sicil kaydına bu kararın işlendiği ve cezaya uymayan taraftarın ise 5 yıl boyunca Denetim süresine tabi tutulacağı ön görülmüş. Mahkeme Kararı ile Asiler Grubundan 3 şahsın hem adli hemde Sahalara girmeme cezası 3. Sulh Ceza mahkemesince karar verilerek işleme kondu. Bu karar doğrultusunda bu 3 şahıs Kahramanmaraşşspor'un mücadele ettiği müsabakalara giremeyecekler. 

 STADLARA GİRİŞ YASAĞI ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Yurt genelinde 2 bine yakın kişinin spor müsabakaları izleme yasağı bulunuyor. Bu yasaktan Kahramanmaraşspor taraftarı da geçen sezon içerisinde nasibini almıştı. Son olarakta Asiler Grubunun Amigosu Yahya Vursavuş, Orhan Külek ve Ali Sığırgüden nasibini alan taraftarlar oldu.  
Emniyet Genel Müdürlüğü verilerinden yapılan derlemeye göre,  sporda şiddet olaylarının önlenmesine ilişkin 14 Nisan 2011'de yürürlüğe giren 6222 sayılı Kanun'un ardından bin 883 kişiye verilen müsabakaların yapıldığı alanlara girme yasağı halen sürüyor. Bu kişilerden bin 851'inin futbol taraftarı olması dikkati çekiyor.

İzleme yasağı kararı verilen diğer spor dalları arasında, 21 kişi ile basketbol ikinci sırada yer alıyor. Voleybol müsabakaları izleme yasağı olan kişi sayısı 8, hentbol müsabakalarını 2,  tekvando müsabakalarını da bir kişinin izleme yasağı bulunuyor. 

Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunda resmi kayıtlara göre 243'ü saha içi, 61'i de saha dışı olmak üzere toplam 304 olay yaşandı. Bu olay PTT 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Amatöre Ligler içinde fark kaçınılmaz oldu. 

6222 sayılı Kanun'un yürürlüğe girmesinin ardından spor müsabakalarında yaşanan olaylar nedeniyle 4 bin 238 ceza verildi. Bu cezaların bin 85'i hakaret içeren tezahürat, bin 24'ü ise spor alanlarına yasaklı madde sokulması nedeniyle verildi. Bu cezadan Kahramanmaraşspor Taraftarı da payını almıştı ve almaya da devam ediyor. 

PTT 1. Ligini yeni ekiplerinden Kahramanmaraşspor taraftar olayları nedeni ile Sezonun ilk maçı Deplasmandaki Bucaspor müsabakasında 6.000 TL takıma maddi ceza, Şanlıurfa deplasmanındaki olaylardan dolayı 6. 000 TL Kulübe maddi ceza olarak Taraftar aracılığı ile Kulüp zarara girmişti. 6222 sayılı kanunun yürürlüğü ile girmesi ile saha içerisinde küfür, hakaret içeren olaylardan dolayı Tüm liglerde mücadele eden takımlar ve takımın 12. Adamı olan taraftarlar ceza yağmuruna tutulmaya devam ediyorlar. (KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN)