Kahramanmaraşspor'un ligde kalması için büyük mücadele verdiklerini düe getiren Kulüp Başkanı Ufuk Bilgetekin, takıma katkı sağlayacak ve ligde tutacak oyuncuları araştırdıklarını söyledi.

Uche Kalu ile olan görüşmelerine de cevap veren Bilgetekin, oyuncu ile görüştüklerini ancak bunun yanı sıra A-B ve C palanı da hazırladıklarını söyledi. Transferde adı Kahramanmaraşspor ile anılan Uche Kalu Adanaspor ile anlaşırken, bu süreci ve transferi değerlendiren kulüp başkanı Ufuk Bilgetekin, ligde kalmayı istediklerini ve bu anlamda her türlü girişimde bulunacaklarını söyledi. Oyuncu ile görüştüklerini, hatta kulübü ile de anlaşmaya vardıklarını aktaran Bilgetekin, ancak oyunun tercihinin farklı olduğunu söyledi. 

Bu oyuncunun dışında A-B ve C planı da oluşturduklarını aktaran Bilgetekin, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: 

"UCHE KALU OLMAZSA D A-B VE C PLANLARIMIZ VAR" 

"Tüm enerjimizi Uche Kalu üzerinden verdik ancak hocalarımız olmazsa diye B ve C planları üzerinde çalışıyorlar. İstanbul'dan getirdiğimiz bir orta saha oyuncusunu hoca idmana çıkartmadan onay vermem dedi. Futbolcu menajeri de kabul etti. Şimdi bizimle beraber idmana çıkıyor. Umarım fiyat anlamında da olumlu sonuç olursa o oyuncuyu kadroya dâhil edeceğiz. Sonuçta Süper Ligle PTT 1. Ligin başlaması aynı zamanda olmadığı için sıkıntı çıkıyor. Süper Lig takımları kimi göndereceği ile alakalı pek bilgi vermiyor. Boşa çıkan futbolcularda farklı rakamlar söylüyorlar. 50 bin dolara evet diyorlar ama bir başkası 70 bin TL dediği zaman o parayı veren kulübe gidiyorlar. Tarih anlamında sıkıntılı süreçler yaşıyoruz." 

"FUTBOLCULARA BİR MİKTAR PARA VEREREK İÇ HUZURU SAĞLADIK" 

' 'Futbolcularda şampiyonluğa oynayan takıma gitmek istiyor. Sonuçta bizde ligde kalma mücadelesi veren takımız. Tabi ki o biraz etkiliyor. Bizimde futbolcuyu köklü almamız söz konusu değil. Sonuçta 4 aylığına gelip takıma katkı sağlayacak. Bunun içinde parayı ön planda tutuyor. Tabi ki düşme psikolojisi ve takımın ligin alt sıralarında olması oyuncuyu demoralize ediyor. Bu durumda bütçede sıkıntı yaşanmasına neden oluyor. Transfer etmekte biraz güçlük yaşıyoruz. Mevcut futbolcularımıza yeni transferlerimizle beraber yaklaşık 750 bin Euro para dağıttık. Şuanda iç huzur sağlandı. Yani içeri de bir sıkıntı yok. Herkes canlı başla mücadele ediyor." 

"ZAMAN BİRLİK OLMA ZAMANDIR" 

"Taraftarlarımızı stadyuma davet ediyoruz. Zaman birlik olma zamanıdır. Taraftar olarak takıma sahip çıkma zamanıdır. Bu sahip çıkma maddi ya da manevi şekilde olabilir. Birlik ve beraberlik içerisinde bu ligin üstesinden geleceğiz. İç anlamda da durumu toparladık. İç anlamda huzuru sağladık. UcheKalu olursa bizim takıma çok katkısı olacak. UcheKalu olmasa bile onun ayarında bir oyuncuyu bizim takıma takviye edeceğiz, Biz pes etmişi değiliz."

 Haber: Cebrail SARI