Bu yıl 24'üncüsü düzenlenen karakucak güreş festivali başladı.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden 500 sporcunun katıldığı festival kapsamında müsabakalar, Batıpark güreş sahasında gerçekleştiriliyor.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, festivalin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın ata sporu olan güreşe büyük katkı sunduğunu söyledi.

Geçmişteki şampiyonlarla her zaman iftihar ettiklerini ifade eden Sağlam, "Bu geleneğin sürdürülmesi  konusunda emeği geçenlerin verdikleri hizmetleri takdir etmek lazım. Kahramanmaraşımızın gençleri, enerjilerini ata sporuna vermekte ve örnek işler yapmakta. Genç sporcularımız inşallah Türkiye ve dünya şampiyonu olacaklar ve Kahramanmaraş'ın ismini, sesimizi duyuracaklar " dedi.

- "Yeni şampiyonlar yetiştirilmesine katkı sağlayacağız"

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da  24 yıldır devam eden bir geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Kahramanmaraş'ın güreş sporunda Türkiye, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında ciddi dereceler elde ettiğini dile getiren Poyraz, şunları kaydetti:

"Belediyemiz bünyesinde kurulan güreş takımında minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorlerinde mücadele eden 90 kardeşimiz var. Bu sayıyı artırmak istiyoruz, artırırken de geçmişte nasıl Avrupa ve dünya şampiyonları yetiştirildiyse bundan sonrada ata sporumuz olan güreşimize belediye olarak sahip çıkıp yeni şampiyonlar yetiştirilmesine katkı sağlayacağız."

Poyraz, Kahramanmaraş genelinde yapılan karakucak güreşlerinin Edirne'de yapılan Kırkpınar güreşleri gibi tescilli bir gerçek oluğunu belirterek, "Bu durum gösteriyor ki kentimiz geçmişten bu yana güreş sporunun beşiğidir ve bundan sonra da Allah'ın izniyle öyle olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından güreş müsabakaları başladı. Türkiye'nin farklı bölgelerinden 500 sporcunun katıldığı festivalde yıldızlar ve büyükler kategorilerinde gün boyunca 17 sıklette güreşler yapılacak. Festival, bugün gerçekleştirilecek başpehlivanlık güreşi ile sona erecek.

Törene AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Suudi Arabistan Güreş Federasyonu Başkan Yardımcısı Ebu Samir Salih El Zahiani, Türkiye Güreş Federasyonu Karakucak Kurul Başkanı Mahmut Akguş, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Harun Doğan ile vatandaşlar katıldı.