Büyükşehir Belediyesi tarafından Batıpark Spor Salonu çim sahada organize edilen etkinlikte, minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde gün boyunca 20 sıklette karşılaşmalar yapılacak. 

Eski Dünya ve Avrupa şampiyonu, Büyükşehir Belediyespor güreş takımı sportif direktörü Harun Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25'incisi düzenlenen festivalin bu yıl uluslararası boyut kazandığını belirtti.

Kahramanmaraş'ın ulusal ve uluslararası güreş etkinliklerine ev sahipliği yaptığını ifade eden Doğan, Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan, İran, Bulgaristan ve Dağıstan'dan da sporcuların katıldığını söyledi.

Doğan, Kahramanmaraş'ın kültürüyle yöresiyle her yıl bu tür organizasyonlara ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, "Geçmişte olduğu gibi geleceğin şampiyonları da bu er meydanlarında yetişecek. Genç sporcularımız güreş kültürünü buralarda öğreniyorlar ve daha sonra bu kültür ve tecrübeyi ileriye taşıyarak büyük şampiyonluklar elde ediyorlar" dedi.

 Kahramanmaraş'ın güreşte önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Doğan, takım olarak minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde Türkiye şampiyonu olduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından güreş müsabakaları başladı. 

Yaklaşık 500 sporcunun katıldığı festival, bugün gerçekleştirilecek başpehlivanlık güreşi ile sona erecek