Kahramanmaraş’ta Okul Sporları Federasyonu'nun 2021-2022 sezonu faaliyet programında yer alan okullar arası genç erkekler ve kadınlar basketbol il şampiyonası müsabakaları başladı. 
Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Okul Sporları Federasyonu Başkanlığının 2021-2022 Sezonu Gençler Basketbol Müsabakaları ile Osman Sayın Spor Salonunda başladı. Okullar İl Birincisi olarak ve gruplara getirebilme mücadelesi veriyor. Sporun altyapısını oluşturan okul sporlarında da başarılı sonuçlar alan Kahramanmaraş müsabakalarının yanı sıra örnek bir yapılanmayla oluşturulan müsabakalarında her yıl artan katılım sayılarıyla dikkat çekiyor. Renkli görüntülere sahne olan Genç Kız ev Erkekler Basketbol müsabakalarında sporcuların çekişmeli maçları ile devam etti. Müsabakalarda Basketbol İl Temsilcisi, Pazarcık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Dağlı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Yusuf Bayram Demirci, İl Hakem Kurulu Üyesi İlker Yiyen, Osman Sayın Spor Salonu Tesis Amiri Nejdet özel ve Personeller katılım sağlayarak müsabakaların sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlıyor.  Müsabakalarda Saha Hakemi olarak Ünal Özdemir, Mehmet Akçadağ, Emre Kaçar, Tayyip Yavuz yer alırken Masa Hakemliğinde ise Bekir Nahırcı, Selçuk Adıyaman, Hatice Sarıaltun, Sevda Sarıca, Mehmet Nahırcı, Selvi Naz Göktürk görev alarak Cetvel, 24 saniye ve Skorbortt müsabakanın sorunsuz bir şekilde maç oynanmasını salamaya çalışıyorlar. 2 Hafta boyunca sürecek olan Okul Sporları Genç Erkekler B müsabakasında heyecan tavan yapıyor.      
MAÇLAR ÇEKİŞMELİ GEÇİYOR 
Turnuvanın favorisi Özel Sınav Kolejı rakibi Özel Uğur Kolejini 75-25 gibi farklı skorla yendi. 
Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü okul sporları tarafından düzenlenen liseler arası basketbol maçları çekişmeli şekilde geçiyor. 
Osman Sayın Spor Salonunda oynanan Birinci gün maçlar bir hayli heyecanlı geçti. Maçların ilk günü tribünler dolup taştı. Çok sayıda öğrenci maça gelerek takımlarına destek verdi. Günün ilk maçı Şehit Cemil Kaçmaz Anadolu Lisesi ile Kahramanmaraş Fen Lisesi arasında oynandı. Fen Lisesi rakibi Şehit Cemil Kaçmaz Anadolu Lisesini 83-29 Günün ikinci maçına Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi ile Kahramanmaraş Anadolu Lisesi arasında oynandı oynanan müsabakada Çukurova 84-sayı fark ile rakibini 118-34 mağlup etti. Günün son maçı Özel Sınav Koleji ile Uğur Koleji arasında oynandı Sınav koleji 50-sayı fark atarak müsabakada Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi den sonra ikinci favori takım oldu. 
“TÜM OKULLARIMIZ BAŞARILAR DİLİYORUM” 
Kahramanmaraş’ta Basketbolun ilerlemesi adına farkındalık yaratmaya çalışan Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı, “Okul Sporları kapsamında Genç Erkek ve Kızlar kategorisi ile mücadelelerimiz başladı. Basketbol heyecanlı bir spor dalıdır. Okullarımızda bunun heyecanını yaşıyoruz. Talep oldukça iyi. Tüm okullarımıza başarılar diliyorum. Bizler şehrimizdeki basketbol adına eksikliğini gidermek için Çalışıyoruz. Kulüpler, hakemler, sporcular olarak biz bir bütünüz ve iyi bir aileyiz. Basketbolun gelişimi için şehrimizde çok sayıda müsabakalar organize edeceğiz. Tüm Basketbol sever sporcu, hakem ve masa görevlileri arkadaşları her zamankinden daha çok kenetlenmeye ve görevlerini aşkla yapmaları arzumuzdur. Bize her konuda destek veren Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Cemil Boz bey’e teşekkürü bir borç biliriz. Kahramanmaraş Basketbol’u olarak çok önemli günler bizleri bekliyor. Hep birlikte bu camianın adını layık olduğu yerlere duyuracağız. Hepimiz bir aileyiz ve bu camia için gecemizi gündüzümüze katıyoruz” ifadelerini kullandı.