Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, 2016 ve 2020 olimpiyatlarına hazırlık kapsamında hazırladığı proje çerçevesinde Kahramanmaraş'ta tamamlanan hazırlık merkezi törenle açıldı.

Gazeteci Osman Sayın Spor Salonu'nda açılan merkezde, atıcılık ve güreş başta olmak üzere 17 branşta yetenekli, başarılı sporculara gerekli alt yapı hizmeti sunularak, 2016 Rio ve 2020 Tokyo olimpiyatlarına hazırlanmaları sağlanacak.

Merkez sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, bazı ülkelerdeki incelemelerin ardından hazırlık merkezi projesinin hayata geçirildiğini söyledi.

Merkezin, üst düzeyde sporcu yetiştirilmesi önemli katkı sunacağına dikkati çeken Eroğlu, "Kahramanmaraş'ın güreş branşında tarihten günümüze önemli yeri var. Bu tesisler, ahlaklı ve başarılı sporcuların yetişeceği bir fabrika haline gelecektir. Bizler bilgi, birikim ve tecrübelerimizi sunarak ülkemiz sporuna katkı sağlayacağız" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı da merkezin, Türk sporunun temel alt yapısını oluşturacağını, Avruya, dünya ve olimpiyatlarda başarı sağlanması adına projeyi önemdiğini kaydetti.

Olimpiyatlarda Türkiye'yi 17 branşta temsil edecek sporcuların bu merkezlerde yetişeceğini dile getiren Kabakçı, şöyle konuştu:

"Bu projenin, ülkemiz sporuna tohumlar atarak yeni fidanlar yetiştireceği kanaatindeyim. Proje sayesinde bir çok branşta sporcu yetiştirilecek. Olimpiyat alabilecek ülke konumuna gelmemize rağmen, sporcu alt yapımızın diğer eksiklikleri bahane edilerek verilmemesi bizi yıldırmayacak. İşte buradan gençlerimiz ve çocuklarımız alt yapıda oluşturacakları çalışmalarla antrenörlerimizin planlı çalışmalarıyla 2016, 2020 ve 2024 olimpiyatlarına hazırlanacak."

Konuşmaların ardından merkezi açılışı yapıldı.