90 kilometrelik uçuşların yapılabildiği Kahramanmaraş, son yıllarda yamaç paraşütçülerinin de tercih ettiği uçuş noktaları arasında yer almaya başladı.

Narlı Belediyesi, Kahramanmaraş Sportif Havacılık Kulübü ve Gaziantep Sportif Havacılık Kulübü işbirliğiyle beldeye gelen 100 paraşütçü, Narlı 2. Yamaç Paraşütü ve Yaz Şenlikleri kapsamında onlarca sortilik uçuş gerçekleştirdi.

Erikli tepesine çıkıp süzülerek Narlı ovasına inen paraşütçüler, zaman zaman etkisini gösteren rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı.

Kahramanmaraş Sportif Havacılık Kulübü (MAHAVK) Başkanı Mahmut Hopur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ikincisi yapılan şenliğe  Türkiye'nin farklı illerinden 100 civarında sporcunun katıldığını söyledi.

- "Türkiye rekoru kırılacak bir pist"

Kahramanmaraş'tan kuşbakışı 90 kilometrelik uçuşla Şanlıurfa'ya gittiğini,  bu uçuş mesafesenin diğer sporcuları da etkilediğini belirten Hopur, "Narlı bölgesi yamaç paraşütü için önemli bir merkez haline geldi. Narlı, uçmak için de mesafe gitmek içinde önü çok açık bir yer olduğu için burası Türkiye rekoru kırılacak bir pist. Türkiye rekoru 268 kilometre, burasının uçuş alanı ise 350 kilometredir."

Çevre illerde gelen yamaç paraşütçüleriyle her hafta gökyüzünü renklendirdiklerini ifade eden Hopur, festivel kapsamında da Türkiye'nin farklı illerindeki sporcuların birbirlerini tanıma fırsatı yakaladığını kaydetti.

Hopur, Türkiye'nin önemli bir uçuş merkezi haline gelen kentin tanıtımına da katkı sağladığını sözlerine ekledi.

MAHAVK 2. Başkanı Cemil Önder ise Narlı bölgesine farklı ülkelerden de sporcuların geldiğine dikkati çekerek "Gereken imkanlar sağlanırsa,  yamaç paraşütü adına Kahramanmaraş Türkiye'de üçüncü sırada yer alır" ifadesini kullandı.

Üç gün sürecek şenlik kapsamında, bazı sanatçılarca da konserler verilecek.