Egemenlik Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Teke, 3 yıl önce Kahramanmaraş Belediyesinin açtığı yaz spor okulunda güreş antrenörünün tavsiyesi üzerine güreş branşını tercih ederek kısa sürede bu spordaki yeteneğini ortaya koydu.

İlk yıl azmi ve kararlığıyla dikkatleri üzerine toplayan ve Kahramanmaraş Belediyespor'un güreş takımına seçilen Teke, 5-7 Haziran'da Kahramanmaraş'ta düzenlenen Minikler Serbest Güreş Şampiyonası'nda Türkiye birinciliği elde etti.

Teke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşe, belediyenin yaz spor okulunda tesadüfen başladığını belirtti. Spor okulundaki hocasının "senden güreşçi olur" demesi üzerine bu spora başladığını aktaran Teke, şunları kaydetti:

"Yaz tatilini spor yaparak değerlendirmek istemiştim. İlk başta hangi branşa başlayacağım belli değildi. Güreş benim için de sürpriz oldu. Çünkü arkadaşlarımın çoğu futbolu tercih etmişti. Aileme söyleyince onlar da beni desteklediler. Böylece güreş maceram başlamış oldu. İlk iki yıl gerçekten çok çalıştım. Daha sonra hocalarım beni Kahramanmaraş Belediyespor güreş takımına aldı. Dolayısıyla yaz tatilinin dışında da antrenmalara devam etme imkanı buldum."

Yaşıtlarına güreşi tavsiye ediyen Teke, "Güreş, ata sporumuz. Bu yüzden çok önemsiyorum. Ayrıca spor yapmak yaşamı da iyi yönde etkiliyor. Hedeflerim arasında olimpiyatlar var. Yaşım çok küçük ve tabi ki çok çalışmam gerekecek. Henüz yolun başındayım. Uluslararası müsabakalarda Türk bayrağını göndere çektirmek istiyorum" diye konuştu.

Kahramanmaraş Belediyesi Başantrenörü Ramazan Alabacak da 8 yıl önce kurulan güreş takımının önemli başarılar elde ettiğini, Akşemsettin Teke'yi de yaz spor okulunda tesadüfen seçtiklerini anlattı.

Teke'nin başarılı ve gayretli bir sporcu olduğunu söyleyen Karabacak, 3 yıl disiplinli şekilde çalışarak Türkiye birincisi olan Teke'nin gelecekte çok önemli başarılar elde edeceğine inandığını vurguladı.