Proje kapsamında 41 antrenör, 17 okulda 8 ay boyunca 7-14 yaş grubu 3 bin öğrenciyi spor yeteneğini belirlenmek için teste tabi tuttu. Öğrencilere yapılan spor testinin ardından antrenörler, öğrencilerden 5'ini mükemmel, 20'sini yetenekli, 150'sini iyi derecede spor yapabilen, 250'sini de spora yatkın olarak belirledi.

İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin gençlerinin dünya, Avrupa ve olimpiyat oyunlarında başarı sağlaması için bu proje başlattıklarını söyledi.

Okullarda 3 bin öğrenci taranarak yeteneklerinin belirlendiğini vurgulayan Kabakcı, şunları kaydetti:

"Şehrimizde bugüne kadar profesyonel bir sporcu taraması gerçekleşmemişti. Antrenörlerimiz eşliğinde bizzat okullara gidip tarama yaptık. Yaklaşık 3 bin öğrenci içerisinde belirli sayıda üstün yetenekli öğrencileri tespit ettik. Bunları da antrenörlerimiz kananıyla belli branşlara yönlerdirdik. Özellikle olimpik branşlarda Kahramanmaraş bir ilki gerçekleştiriyor. Artık şehrimizde şampiyon adayı sporcular var."

Hazırladıkları "Madalyalı Şehir Olimpik Sporcusunu Arıyor" projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da farklı isimle Türkiye genelinde uygulanmaya başlandığını hatırlatan Kabakcı, yerelden çıkan projenin genele yayılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Kabakcı, kentin gençleri için hazırlanan bu tip projelerin süreceğini sözlerine ekledi.