Basın İlan Kurumu eski genel müdürü Mehmet Atalay kalp krizi geçirdi. Atalay'ın rahatsızlığının ardından kaldırıldığı hastanede ameliyat edildiği ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

Eski gazeteci ve Türk sporunun ünlü ismi Mehmet Atalay kalp krizi geçirdi. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü iken AK Parti'den Trabzon milletvekili aday adayı olan ancak aday listesine giremeyen Mehmet Atalay, kalp krizi geçirdi. Atalay, uzun yıllar basın camiasında yönetici ve yazarlık yapmış, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştü.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'nde milletvekili olmak için görev yaptığı Basın İlan Kurumu Genel Müdürü'nden emekliliğini de isteyerek istifa eden Atalay, ikinci kez Ak Parti'den Trabzon milletvekili aday adayı olmuş ve yine ikinci kez aday olarak seçilmemişti. Adaya olamamasının ardından Trabzon'dan İstanbul'a dönen Mehmet Atalay'ın İstanbul'daki evinde kalp krizi geçirdiği belirtildi.

Rahatsızlanmasının ardından Halkalı Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan Atalay, burada acilen kalp ameliyatı olduğu, tıkalı olan 5 damarına müdahale edildiği öğrenilirken, yoğun bakımda kontrol altında olduğu belirtildi. Atalay'ın ameliyatı, sağlık durumu ile ilgili hastaneden önümüzdeki zamanda detaylı bir açıklama yapılacağı öğrenildi.

MEHMET ATALAY KİMDİR?

Trabzon 1965 doğumlu olan Mehmet Atalay, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Meslek hayatına Trabzon Karadeniz Gazetesi'nde başlayan Mehmet Atalay Son Havadis, Tercüman ve Milli Gazetede gazeteci ve yazarlık yaptı, daha sonra da Zaman Gazetesi'nde 1994 yılına kadar spor müdürlüğü görevini yürüttü.

1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlını Spor Danışmanlığı yaptı. Mehmet Atalay 2000 yılında Yeni Şafak Gazetesi Genel Müdürlüğü, 2003 yılında Başbakan Başmüşavirliği, ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Mehmet Atalay, bunun yanı sıra Merkez Danışma Kurulu Başkanlığı, İstanbul Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Kurulu As Başkanlığı, Üniversiade Hazırlık Düzenleme Kurulu üyeliği, TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği ve Olimpiyat İcra Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Paralimpik Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2009 yılında ayrıca Uluslararası Organizasyonlardan Sorumlu Başkoordinatörlük görevine getirilmişti.

Mehmet Atalay evli ve 4 çocuk babası.