Medical Park Ordu Hastanesi’nde kanser tedavisi gören 20 yaşındaki Ümit Akçin’in hayalleri gerçek oldu. Galatasaray taraftarı olduğu için hastane yönetimi tarafından İstanbul Metin Oktay Tesisleri’ndeki antrenmana götürülen gençle Galatasaray teknik heyeti ve futbolcularla bir araya geldi.
Yaklaşık bir yıldır kanserle mücadele eden ve en büyük hayali Galatasaraylı oyuncularla tanışmak olan Ümit Akçin, doktorları tarafından Ordu’dan İstanbul Metin Oktay Tesisleri’ne götürüldü. Antrenman öncesi oyuncularla toplu fotoğraf çektiren Ümit, seyirci koltuklarında oturduğu sırada Hollandalı teknik direktör Jan Olde Riekerink’in dikkatini çekti. Ümit’in yanına gelen ve kendisiyle sohbet eden teknik adam, gencin sağlık durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra, oyuncuların tamamını yeniden Ümit’in yanına yönlendirdi. Ümit’in hastalıkla mücadelesindeki cesaretini Galatasaray’dan aldığını öğrenen oyuncular da, gencin yanından hiç ayırmadığı formasını tek tek imzaladı. Konuşma güçlüğü çektiği için mutluluğunu ancak mimikleriyle ifade edebilen Ümit, beklemediği bu ilgi karşısında unutulmaz anlar yaşadı.
Antrenman öncesi oyuncularla buluşma süresini uzatıp, kanser hastası gence belki de hayatının en anlamlı hediyesini veren Jan Olde Riekerink, Ümit’in mücadelesinin örnek bir mücadele olduğunu söyledi.