2015 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Basketbol Takımı, aday kadrosu A Milli Takım Başantrönü Ergin Ataman tarafından açıklanırken kadroya alınmayan Enes Kanter tartışması da devam ediyor.

Basketbol A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman'ın, NBA'de Oklahoma City Thunder'de bu sezon başarılı bir performans göstermesine rağmen Enes Kanter'i arkadaşlarından ve kendisinden özür dilemediği ve iyi yaklaşımlarına cevap alamadığı için A Milli Takım'a dahil etmediğini açıklamasına bir tepki de Cumhuriyet gazetesi Spor Müdürü ve basketbol yazarı Arif Kızılyalın'dan geldi.

"TFF seçimi, Enes falan filan" başlığıyla spor gündemini değerlendiren Kızılyalın, Kanter’in “Hırsız var” kampanyasının içinde yer almasaydı kampa katılacağını ifade etti: Kızılyalın’ın yazısı şöyle:

"Türkiye garip bir ülke. Bu gerçeği her alanda görüyoruz.

Geçenlerde TİM’in bir ödül töreni oldu, 17-25 Aralık sürecinin ‘İyi çocuğu’ Reza Zarrab (Ya da Rıza Sarraf) ihracat şampiyonu ödülü aldı. Hem de AKP’nin kanaat önderi sayılabilecek bakan ve yöneticilerinin elinden. Sonra aleyhte kamuoyu oluşunca, hemen U dönüşler; “Reza zayıflamış tanıyamadık...” lafları.

17-25 Aralık sürecinden söz açılmışken, o dönemin madurlarından biri de Enes Kanter. Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’daki en iyi istatistiğe sahip bu genç Türk, cemaate yakınlığı, daha doğrusu o günlerdeki tavrı nedeniyle (A) Milli Basketbol Takımı’na alınmadı.
Belki, sessiz kalsa, “Hırsız var” kampanyasının içinde yer almasa, ya da mevkidaşı Hidayet Türkoğlu gibi, Ak-Saray’a telefon edip hal hatır sorsa bugün kampa katılacaktı, ama o kadro dışı kaldı. İşin ihalesi de Ergin Ataman hocaya bırakıldı. “Yanlışları vardı, 2 kez çağırdık, gelmedi, af dilemedi, yemek bile yemedik” türünde laflar etti Ergin Hoca. Görülen o ki, affedilmeyecek bir suç işlemiş bizim 23 yaşındaki Enes. Yoksa, oyuncusunu soyunma odasında tokatlayan milli takım koçunu affeden basketbol ailesinin, Enes’e de kapılarını açması gerekirdi..."