Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Ziya Ünsal, 21 Şubat Çarşamba günü yapılacak olan olağanüstü genel kurulda kendisi ve yönetim kurulunun aday olmayacağını açıkladı.

Ünsal, kulüp binasında düzenlediği basın açıklamasında, KARDEMİR’in, Karedimir Karabükspor’un en büyük sponsoru ve en büyük gelir kaynağı olduğunu söyleyerek, “Burada mutlaka KARDEMİR’in elinin olması lazım. Bundan kimse kaçamaz. Bu şehre olan borçları var. KARDEMİR’in bu şehre bir borcu var, KARDEMİR’in bu şehre borcu bitmez. Sağlığıyla borcu var, içinde yaşadığımız ortamla borcu var. Eğer Kardemir Karabükspor’u KARDEMİR finansa ediyorsa, bundan sonra da KARDEMİR kaynaklı birisinin bu yönetime talip olması gerekli” dedi.

“Dernek hareket edemez hale geldi, hareket kabiliyetini yitirdi”

Başkan Ziya Ünsal, genel kurulun yapılma amacının anonim şirket yapısını oluşturup, bunu genel kurula sunulması olduğunu belirterek, “Bu anlamda yapmış olduğumuz çalışma neticesinde bunun belli aşamaları kaydedildi. Şu anda Kardemir Karabükspor Anonim Şirketi hemen hemen kurulma noktasında önümüzdeki süreç için devamına hazır. Bakanlığın ve TFF’nin Kardemir Karabükspor kulübü anonim şirketi statüsünü bütün kulüpler için isteyeceği şeklinde. Bundan sonraki çalışmalarını çok daha ciddi ve sorumluluk anlamında pekiştirmek için bundan sonraki yapıların dernek statüsünden ziyade anonim şirketi statüsüne kavuşturulması şeklinde. Karabükspor Kulübü Derneği geçtiğimiz genel kurulda da gündeme geldi 195 milyonluk bir borç sebebiyle ibra edilmeyen geçmiş bir yönetimimiz var. Dolayısıyla bu 190 milyonluk geçmişteki borçların sebebiyle Kardemir Karabükspor Kulübü Derneği gerek futbolcuların gerekse diğer yerlere olan borçlar sebebiyle zor durumda kaldı. Bunun sebebi de yazılan çekler, yapılan taahhütler belli bir noktaya getirildi ve dernek hareket edemez hale geldi, hareket kabiliyetini yitirdi. Gelir tahsil edemez konuma geldik, gider noktasında da derhal hesaplarımıza haciz gelme noktasındaydı. Bunun önüne geçebilmek için bazı şeyler yapmamız gerekiyordu. Bu tedbirlerden bir tanesi olarak da bu anonim şirketi statüsüyle bu işe başlayabiliriz diye düşündük. Anonim şirketi kuruluşunu yaptık henüz herhangi bir işleyişi yok, dolayısıyla bu genel kurulda bu oylanacak genel kurulda eğer kabul edilirse önümüzdeki süreçte anonim şirketi gerçek yapısına kavuşmuş olacak” dedi.

Geçmişte çok pahalı transferler yapıldığını bununda geçmiş yönetimin ibra edilmeyen kısımla ilgili bağımız bir denetimin görev yaptığını da aktaran Ünsal, “Bazı şeyler içerisine girdiğimizde transfer ücretlerinin farklılıklarının ve belli boyutları aşacak şekilde olduklarını gördük. Bunu değerlendirirken, önümüzdeki süreçte bağımsız denetçinin raporu doğrultusunda yapılan işlemler tekrar değerlendirilecek. Bu süreç biraz ağır geçecek diye düşünüyorum. Çünkü yapılan istismarlar var, var tabir edebileceğimiz, bizim gördüğümüz kadarıyla, o rapora istinaden. Bunlar yargı, savcılık, emniyet, dernekler masasına intikal ettirildi. Bu çalışmalar neticesinde de ortaya çıkan herhangi bir istismar varsa net bir şey söylemek istemiyorum, onların vereceği soruşturma ve karara bağlı, ondan sonra gerekli işlemler başlatılacaktır” diye konuştu.

“KARDEMİR kaynaklı birisinin bu yönetime talip olması gerekli”

Yapılacak olan olağanüstü genel kurulda seçimde olacağını bununda çıkış nedeni açıklayan Ünsal, şunları söyledi:

“ KARDEMİR’de bir sohbet toplantısında yönetim kurulu üyemiz Kamil Güleç’in haklı olarak bu kulübü bundan sonra ve yönetmesi gereken şekliyle temenni olarak söylediği, ‘ Kardemir Karabükspor’u, parayı kim veriyorsa o yönetsin. Bununda tatbikî bazı sıkıntıları ortadan kaldıracağını’ söyleyerek bu şekilde önerisi ve temennisi oldu. Kardemir Karabükspor’un en büyük kaynağı KARDEMİR. Bütün bağışlar, binde ikiler hep KARDEMİR kaynaklı ve KARDEMİR’den gelecek bağışlar anlamında. Karabükspor’a eğer o anlamda besliyorsa maddi gelir anlamında bununda bu şekliyle olmasında fayda var. Eğer Kardemir Karabükspor’u KARDEMİR finansı ediyorsa bundan sonra da KARDEMİR kaynaklı birisinin bu yönetime talip olması gerekliliği hatta Kamil Güleç bey’in önerisinin bu olması sebebiyle de kendisinin istiyorsa bu kulübü alabileceği şeklinde bir görüş belirdi. Haklılar da, hepimiz hemen hemen bu görüşteyiz. Bunun neticesinde de ben o gün söylediğim gibi Kamil beye ’Yarın sabah itibariyle genel kurul kararı alacağımızı ve aldığımız genel kurula da biz zaten bu genel kurulu yapacaktık anonim şirketi için seçim maddesini de özellikle bundan sebep ilave edeceğimizi söylemiştim. Yönetim kurulumuzun da ortak fikri bu oldu. Önümüzdeki süreç içerisinde yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın ve benim devam etmeme kararımı bundan sonraki süreçte de Kamil beyin önerisiyle oluşturacakları bir yönetimle bu işin devam etmesi gerekliliğine hep hem fikiriz”

“KARDEMİR’in bu şehre bir borcu var, KARDEMİR’in bu şehre borcu bitmez”

KARDEMİR’in, Kardemir Karabükspor’un en büyük sponsoru ve en büyük gelir kaynağı olduğunu sözlerine ekleyen Ziya Ünsal, “Burada mutlaka KARDEMİR’in elinin olması lazım. Bu iki kere iki, dört. Bundan kimse kaçamaz. Bu şehre olan borçları var. KARDEMİR’in bu şehre bir borcu var, KARDEMİR’in bu şehre borcu bitmez. Sağlığıyla borcu var, içinde yaşadığımız ortamla borcu var. Kardemir Karabükspor’a şuanda destek zamanı. Ben özellikle onlardan ricam ediyorum, Çarşamba günü yapacağımız genel kurulda mutlaka bir kurulun oluşturulup bu işin başına getirilmesi gerekiyor. Bizim yapmış olduklarımız şu süreç içinde tenkit edilebilecek birçok yerimiz olabilir. Bundan hiçbir zaman ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız rahatsızlık duymuyoruz. Şunun bilinmesini istiyorum, gayet halisane olarak yönetim kurulu arkadaşlarımız ve hatta kulüp çalışanlarımız gecesini gündüzüne katarak çalıştılar. Bu süreç bizler için de hızlı geçti, gerek soruşturmalar ve ortaya çıkarılan bazı şeyler var. Bu soruşturmalar neticesinde rivayet tabir edebileceğimiz bazı şeylerin toplumda kamuoyunda konuşulan şeylerin yüzde 90’ının gerçek olduğunu gördük. Bu kulüp için zararlı olan bir şey varsa ve kim yapmışsa mutlaka cezasını çekmesi gerekir. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla bugüne kadar gururla onurla görev yaptık. Son günlerde görmüş olduğumuz raporlar beni çok üzdü. Olmaması gereken bir şey bu. Bu kulüpte KARDEMİR’de çalışan 4 bin tane işçinin alın teri var. Bu kulüpte 1938 senesinden bugüne kadar temelini atıp üretimi bu noktaya getiren her insanın alın teri var. Bu kulüp bu noktaya gelmemeliydi. Ben artık yoruldum. Sağlık açısından da belli bir noktaya geldim. Bu işin en büyük finansörünün KARDEMİR olduğunu söylüyoruz. KARDEMİR kaynaklı mutlaka bir yönetim oluşturulmalı diyorum. Buna rağmen de bizim yönetimde devam etmemiz saçma bir şey” diye ifade etti.