Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor ile komşu ilin takımı Çaykur Rizespor, Karadeniz derbisinde karşılaşacak.

Yeni Rize Şehir Stadı’nda yarın oynanacak müsabakaya her iki takım da mutlak galibiyet için çıkacak. İlk 4 hedefi kovalayan bordo mavililer ile düşme hattından uzaklaşmak isteyen yeşil mavililer için kazanmaktan başka çare görünmüyor. Zorlu müsabaka öncesi Trabzonspor’un 2, ev sahibi Çaykur Rizespor’un ise 4 maçlık galibiyet özlemi bulunuyor. Karadeniz’in Süper Lig’deki 2 temsilcisinin dikkat çeken bir başka özelliği ise; Trabzonspor deplasmanda, Çaykur Rizespor ise evinde kazanmakta zorlanıyor. Tribün kapatma cezası nedeniyle bordo mavili taraftarların alınmayacağı maça Çaykur Rizespor taraftarının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Ligde kalan 5 maçı da kazanarak Avrupa kupalarına dördüncü sıradan katılmayı hedefleyen Trabzonspor, Çaykur Rizespor maçında kayıp yaşamak istemiyor. Son 2 maçını kazanamayan bordo mavililer, Karadeniz derbisiyle kötü gidişata son vermeyi hedefliyor. Zorlu maçın hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Trabzonspor’da, sezonu kapatan Aytaç Kara ile sakatlıkları devam eden Yatabare ve Musa Nizam yarınki maçta forma giyemeyecek. Beşiktaş maçında sakatlanan Bosingwa’nın durumu ise belirsizliğini koruyor.

Teknik direktör Ersun Yanal’ın, başarılı savunmacıyı riske etmemek için oynatmayabileceği belirtiliyor. Yanal’ın, geçtiğimiz hafta Beşiktaş maçındaki performansı ile taraftarın tepkisini çeken Erkan Zengin’i de dinlendirebileceği öğrenildi. Erkan’ın ilk 11’de görev almaması halinde yerine Yusuf Erdoğan’ın oynaması bekleniyor. Hem saha sonuçları hem de saha dışı gelişmeler nedeniyle zorlu bir süreçten geçen Trabzonspor’da, teknik direktör Ersun Yanal futbolcularını maça motive etmeye çalışıyor. Son 2 maçta kaybettikleri puanlarla taraftarlarını üzdüklerini hatırlatan Yanal, Rizespor maçını kanarak kendilerine gelmeleri gerektiğini altını çizdi.

BİRİ DEPLASMANDA, DİĞERİ EVİNDE KAZANAMIYOR

Karadeniz’in Süper Lig’deki 2 temsilcisinin biri deplasmanda, diğeri ise evinde kazanmakta zorlanmasıyla dikkat çekiyor. Trabzonspor, dış sahalarda, Çaykur Rizespor ise kendi sahasında adeta yokları oynuyor. Bu sezon ligde sahasında oynadığı 15 maçta 2 kez mağlup olan Trabzonspor, deplasmandaki 14 maçın ise sadece 2’sini kazanabildi. Bordo mavililer, rakip sahalardaki 14 maçta sadece Galatasaray (3-0) ve Mersin İdmanyurdu'nu (5-1) yendi, 8 maçta berabere kaldı, 4 maçta ise sahadan eli boş ayrıldı.

Deplasmanda oynadığı maçlarda 5 galibiyeti bulunan Çaykur Rizespor, evinde ise sadece 2 maç kazanabildi. Deplasmandaki 14 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyetle sahadan ayrılan yeşil mavililer, taraftarı önünde oynadığı 15 maçtan ise 2 galibiyet, 4 beraberlik çıkartabildi. 8 karşılaşmayı da kaybetti.

30. KARŞILAŞMA

Çaykur Rizespor ile Trabzonspor, yarınki müsabakayla 30. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında oynanan 29 maçta bordo mavililerin galibiyetlerde 18-4 üstünlüğü bulunuyor. 7 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor bu karşılaşmalarda rakip fileleri 56 kez havalandırırken, kalesinde ise 20 gol gördü. Sezonun ilk yarısında iki takım arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçı Trabzonspor 3-2 kazanmıştı.

Yeni Rize Şehir Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak Trabzonspor – Çaykur Rizespor maçını Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Bülent Gökçü ve Adil Sinem’in yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Serdar Akkoçoğlu olacak. Müsabakada Volkan Bayarslan ve Abdulkadir Bitigen de ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak.

Takımların maça şu muhtemel 11’le çıkmaları bekleniyor;
Çaykur Rizespor: Serkan, Orhan, Eren, Viera, Giray, Kıvanç, Sylvestre, Obraniak, Deniz, Sercan ve Kweuke.
Trabzonspor: Hakan, Salih (Bosingwa), Aykut, Uğur, Mustafa, Medjani, Özer, Deniz, Mehmet, Yusuf (Erkan) ve Cardozo