Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ikinci golde kazandıkları penaltı pozisyonunda Leonard Kweuke ile tartışmasını değerlendirerek, “Bugün Leo’nun yaptığı hareket iyi bir hareket değil. Takım olmak herkesin haddini göstermekten gelir. Mutlaka bu konuyu değerlendireceğim. Aynı zamanda antrenörlük dersi olan bir konu.” dedi.

Gençlerbirliği'ni deplasmanda yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ç. Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi. Oyun içinde bazı git-geller olduğunu söyleyen Karaman, penaltı pozisyonunda Kweuke ile yaşananları anlattı. Karaman, “Herkes de onu merak ediyor. Şimdi görüntüleri gördüm. Daha net gördüm.” ifadelerini kullandı.

‘Oyunsal olarak istediğimiz noktada değiliz belki’ diyen Hikmet Karaman, şöyle devam etti: “Mücadele edip oyun disiplinine sadık kalmaya çalışıyoruz. Özellikle oyuna giren oyuncular takıma iyi katkı sağladı. Penaltıcımız Deniz. Bir gün önce de söyledik. Geçen sene de buna benzer bir olay yaşadık Bursa’da. Orada da Deniz atacaktı, Leo topu aldı, attı, kaçırdı. Orada bir puanı almasaydık, küme düşseydik ne olacaktı. Bugün Leo’nun yaptığı hareket iyi bir hareket değil. Üçüncü golü müthiş attı, alkışlıyoruz. Baskı altında kalınca belki bazı yeteneklerini daha iyi ortaya koyabiliyor. Ama biz bir takımız. Takım halinde hareket etmemiz gerekiyor. Özellikle yabancılar Türkiye’ye geliyor. Bu ülkede mücadele ediyorlar, para kazanıyorlar. 3 ay sonra bazı şeyleri unutuyorlar. İstedikleri gibi hareket etmeye başlıyorlar. Bunun asıl kaynağı biz kulüpler. Yurt dışında Avrupa’ya baktığınız zaman inanılmaz bir performans var, profesyonellik var. Türkiye’den Avrupa’ya giden oyuncuları görüyorsunuz koşmadığı zaman ilk oyundan alınan onlar. Takım disiplinini sağlamayan ekipler bir maç kazanabilir. Ama 33 hafta daha var. Orada penaltıyı alan var, Sercan. Daha önce boş pozisyonda pas bekleyenler var. Bireysel seyirciye gidecen, kandıracan. Beni kandıramazlar. Rizespor iki senedir küme düşmeye oynuyor. Bir oyuncuya bağlı bir takım olmaz. Takım olmak herkesin haddini göstermekten gelir. Mutlaka bu konuyu değerlendireceğim. Aynı zamanda antrenörlük dersi olan bir konu.”