Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) ve Aktif Eğitimciler Sendikası Karaman Şubesi'nin işbirliği ile düzenlenen Ortaokullar Arası Zekâ Oyunları Turnuvası sona erdi

KAREGDER Başkanı Abdulkadir Gök, Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği salonunda iki gün süren turnuva için seçilen akıl oyunlarının Uzakdoğu ülkelerinde binlerce yıldır eğitim amaçlı kullanıldığına dikkat çekti. Gök, “Biz ülke olarak bu konuda oldukça geri kaldık. Zekâ oyunları bireyde sıra dışı düşünmeyi oluşturur. Görsel algıyı, uzamsal zekâyı, stratejik planlamayı, motorsal planlama zekâsını geliştir.” dedi.

İki gün süren ve 250’yi aşkın ortaokul öğrencisinin yarıştığı turnuvanın 8 ayrı kategoride yapıldığını belirten Gök, şöyle devam etti: “Her kategorideki bir oyunun ilk beş sırasındaki öğrenciler ödüllendirildi. Toplam 40 öğrencinin ödül aldığı turnuvanın ödül töreni günü Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu tarafından belirlenip kazanan yarışmacılara bildirilecek. Turnuvada ailelerinde katılımıyla tam bir şenlik havası oluştu. Kıyasıya bir mücadele sonunda kaybedenlerin hüznü ile kazananların mutluluğu görmeye değerdi. Turnuvaya gelen herkese ikram yapıldı. Turnuva boyunca yarışmaların sağlıklı şekilde yapılmasını sağlayan hakemlerimize ve Emin Acar’a teşekkür ederiz.”

Aktif Eğitimciler Sendikası Karaman Şubesi Başkanı Cumhur Akıl, "Zekâ oyunları; zihni açan, aklı çalıştıran, öğrenmeyi kolaylaştıran, çabuk öğrenmeyi sağlayan bir eğitim metodudur. Biz büyükler için işimiz ne anlama geliyor ise çocuk için de oyun aynı önemi arz ediyor." diye konuştu.