Kayseri Erciyesspor'u 3 - 0 mağlup eden Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman, kolay bir galibiyet aldıklarını söyledi. Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek de istifası çözüm olacaksa yönetimle oturup konuşabileceğini dile getirdi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kolay bir galibiyet aldıklarını belirterek, oyuncularını tebrik etti. Karaman, "Maçtan önce her iki teknik direktör için aynı takımda çalışmamız, oyuncuları tanımamız ve ligdeki sıralama heyecan verici bir maçın olacağını gösteriyordu. Oyunun kontrolü bizdeydi. 1 - 0 öne geçtiğimiz gol çok güzeldi. Penaltı golü ve rakibin de 10 kişi kalması işleri kolaylaştırdı. Rahat bir maç çıkardık. Ligde 9 hafta kaldı. Baktığımız zaman ortada 27 puan var. Bütün takımlar için her şey olabilir. Biz emin adımlarla, futbolumuzu geliştirip tehlikeli bölgelerden uzaklaşıp iyi bir takım olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Maç öncesi ve sonrası güzel bir atmosferde maça çıktıklarını ifade eden Karaman, Erciyesspor’un futbolcusu Björn Vleminckx için ayrı bir parantez açtı. Karaman, "Ben Vleminckx'i hiç oynatmamıştım. Ama maçtan önce geldi bize başarı diledi. Örnek cinsten bir hareketti. Burada maç öncesi ve sonrası güzel duygular yaşadık." şeklinde konuştu.

Milli takımla ilgili de Karaman, "Milli takımımıza Hollanda maçında başarı diliyorum. İyi bir sonuç alırlar inşaallah. Fatih Terim hoca, bizden Eren’i de takıma çağırdı. Takımım adına gurur verici." diye konuştu.

ÖZDİLEK: İSTİFA ETMEM DÜZELTECEKSE KONUŞURUZ

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek de yenilginin faturasını hakeme kesti.

Özdilek, "Maçla ilgili söylenecek çok fazla bir şey yok. Son haftalarda hep aynı senaryolarla karşılaşıyoruz. Öncelikle galibiyetten dolayı rakibi tebrik ediyorum. Biz de maçı iyi götürürken rakibin ilk golünü kalemizde gördük. Gereksiz oyuncu atılması, Caner’in yaptığı affedilir bir pozisyon değil. İkinci gol öncesi ofsayt. Maçın kırılma anı da zaten bu pozisyon sonrası gelen ikinci gol oldu. Bu kadar ucuz, kolay ve ağır olmamalı. Her iki takımda mücadele içinde olmaya çalışıyoruz. Bu oyunun aktörleri hep söylüyorum oyuncular, hakemler değil. Hakemlik de bir yetenek işi. Özellikle son süreçte aktör olmaya çalışıyorlar bu da iyi değil. Bu yenilgi bizim için çok ağır oldu. 9 hafta var, sonuna kadar bu mücadelenin içinde olacağız. Bundan önce içerde kolay maçlar kaybettik. Onda en önemli etkenlerden birisi biziz. Ama çok karamsar tablo çizmenin anlamı yok. 9 maç var. Bundan sonraki süreç kolay olmayacak." şeklinde konuştu.

Maç sırasında taraftarların, 'istifa etmesi yönünde slogan attığının hatırlatılması üzerine Özdilek, "Saygı duyuyoruz. 11'e 10 oynamak kolay değil. Herkes kendi penceresinden haklıdır. Benim istifa etmem bu tarafı düzeltecekse oturup konuşuruz. Başarısızlık sorumluluğunu üzerime alıyorum. Ancak şu an bu saat onun yeri değil. İkinci yarı yaşadığımız talihsizlikleri göz ardı etmememiz lazım. Çok oyuncumuz uzun süreli cezalar aldı. Gelen oyuncular yeterince bekleneni veremedi. Bir iki gün içerisinde oturulur konuşulur. Bu sıcak ortamda söylenecek şey değil." cevabını verdi.