Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, öne geçecekleri zamanlarda yakaladıkları gol pozisyonlarında etkili vuruş yapamadıklarını söyledi.

Hikmet Karaman, 2-0 kaybettikleri Trabzonspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, "Dünkü sonuçlardan sonra bugünkü maçı kazanıp puan farkını 7'ye çıkartmayı düşünüyorduk. Maçın 0-0 bölümlerinde net pozisyonlarımız var ama etkili gol vuruşumuz yok. Belki orada etkili gol vuruşunu yapsak öne geçen takım biz olabilirdik. Neticesinde de rakibin golü geldi." dedi.

İkinci yarıya daha etkili başladıklarını anlatan tecrübeli teknik adam, "İkinci yarıda yarı şut var, direkten dönen top var, girdiğimiz pozisyonlar var. Trabzonspor kalecisi Hakan’ın da yıldızlaştığı bir maç. İkinci golü içeride de seyrettim, öncesinde hakem kardeşimiz faul düdüğünü ağzına götürüyor, avantaja bırakıyor. Bizim 2 oyuncumuz maçı bırakıyor. Mehmet Ekici eliyle topa vuruyor ve rakibin önüne gelip gol oluyor. Kamil hocam veya hakem hocaları bu pozisyonu bir daha izlerler. İyi bir ders konusu olur." ifadelerini kullandı.

Çarşamba günü deplasmanda Gaziantepspor ile çok önemli bir maça çıkacaklarını hatırlatan Karaman, şöyle devam etti: "4 puan fark var. Ligin sonuna kadar bu farkı koruyup, ligin son 2 maçına rahat çıkmak istiyoruz. Aradaki puan arkını koruyup, belki de açarak Rize’ye dönmek istiyoruz."

Karaman, taraftarın Sercan Kaya’ya tepkisinin ise normal olduğunu belirterek, "Olabilir. Şehrin bizden beklentisi var. Futbol bu, bir gün tavanda, bir gün yerin dibindesiniz." ifadesini kullandı.